Завершилась Школа майбутнього підприємця «Зворотній відлік»

З 15 по 30 жовтня в Полтавській державній аграрній академії діяв проект під назвою Школа майбутнього підприємця «Зворотній відлік», де взяли участь близько 40 студентів різного віку, спеціальностей та закладів вищої освіти міста Полтава.

Протягом 3 тижнів учасники мали змогу:

  • поспілкуватись з понад 15 спікерами, які, в свою чергу, змогли поділитися власним досвідом, висвітлити певну тему в рамках курсу та розказати власні історії успіху;
  • поїхати на 2 навчальних візити на підприємства міста Київ, а саме ТОВ «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед», гончарну майстерню «Sakhno art» та сімейну типографію «Huss», а також підприємства міста Полтава, а саме – ТОВ «Перм’єр сокс» та ТОВ «Полтавський хлібопекарський комплекс» ТМ «Кулиничі»;
  • пограти в ділові економічні ігри та бізнес-симуляції;
  • не лише задати питання реальним знавцям своєї справи, а ще й почути вибіркові моменти з професійних курсів, які зазначені підприємці викладають.

У рамках завершення даного курсу, а саме – 30 жовтня, відбулось офіційне закриття школи в форматі відкритого TEDx форуму, який супроводжувався кейс-марафоном.

Протягом цілого дня учасники змогли підвести підсумки всього курсу та в командах створити власні проекти. Для початку студенти визначались з ідеєю, далі підбирали персонал, вирішували з маркетинговою стратегією та прораховували фінансові показники. Наприкінці загалом було створено 6 різноманітних проектів, серед яких заклад по відновленню взуття, заклади громадського харчування, як стаціонарні, так і пересувні і тд., які згодом змогли представити для почесних членів журі, до складу яких ввійшли:

 

  • начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому Бабенко Олена Миколаївна;
  • депутат Полтавської міської ради Глазов Олександр;
  • власниця «Місцевої кав’ярні», палярні кави «Йоой», а також за сумісництвом заступник директора Полтавського парку «Перемога» - Бабіч Катерина;
  • власник «DREAM Hostel Poltava» та сендвіч-бару «FreshLine» – Карташов Олександр;
  • заступник декана факультету економіки та менеджменту, к.е.н., доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин Загребельна Ірина Леонідівна;
  • заступник декана факультету економіки та менеджменту, к.е.н., доцент кафедри підприємництва і права Світлична Алла Василівна.

По завершенню презентацій учасників привітали запрошені гості, а саме: ректор ПДАА Аранчій Валентина Іванівна, декан факультету економіки та менеджменту Галич Олександр Анатолійович, а також всі члени журі.

Кожен з учасників, включаючи переможців отримали приємні подарунки від партнерів заходу «Місцевої кав’ярні», квест-кімнат «Запретная локация» і «Лабіринт», irish-pub «Valber» та клубу віртуальної реальності «Jedi», а також були нагороджені сертифікатами про завершення школи та дипломами за участь у кейс-марафоні.

Як говорять організатори проекту, а саме Студентська рада ПДАА, проект став одним із найзатратнішим у часі підготовки щодо його створення та ресурсів, необхідних для його проведення.

Проект відбувся за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації, мережі магазинів «Аврора» та Полтавської державної аграрної академії. 

 

Томенко Дмитро

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: