Завершилася серія безкоштовних вебінарів українською мовою про ресурси компанії Clarivate

Співробітників Полтавської державної аграрної академії прослухали серію безкоштовних вебінарів про ресурси компанії Clarivate 12, 13, 15, 16 жовтня 2020 року.

На вебінарах були висвітлені основи наукометрії і її коректного застосування, можливості референс-менеджера EndNote для швидкого і точного оформлення публікацій, створення, наповнення та використання основних авторських профілів та як і чим можуть допомогти Web of Science та InCites при подачі грантової заявки. Вебінар проходив на платформі WEBEX. Всі отримали сертифікат учасника.

 

12 жовтня 2020 року - Вступ до наукометрії

Історичний екскурс. Предмет, мета, задачі наукометрії. Дані, що використовуються для аналізу, їхні джерела, вимоги до якості. Основні показники переваги та недоліки: імпакт-фактор і його варіації, h-індекс, CNCI. Вплив відкритого доступу на розвиток науки. Коректне і некоректне застосування, причини і наслідки. Застосування наукометрії для побудови стратегії розвитку наукової діяльності вченого, установи, країни. Об’єктивна оцінка публікаційної діяльності установи. Профілі установи та автора:  функції та можливості.

Презентація за посиланням - Auth_oct.pdf

 

13 жовтня 2020 року - Референс-менеджер EndNote: швидке оформлення публікацій без помилок

Можливості і функції EndNote. Початок роботи. Створення, наповнення та впорядкування власної колекції статей. Імпорт публікацій з Web of Science, он-лайн бібліотек, пошукових систем, сайту видання, створення запису власноруч. Структура статті. Формати пристатейної літератури. Оформлення рукописів за форматом журналу. Експорт даних з EndNote. Створення звітів.

Презентація за посиланням - EndNote_u.pdf

 

15 жовтня 2020 року - Можливості ресурсів Clarivate для успішної грантової заявки

Інформація про грантову підтримку у Web of Science Core Collection. Пошук і аналіз

літератури, видань, майбутніх партнерів, джерел фінансування, оцінка власних шансів за допомогою бази. Детальний аналіз ефективності співпраці за допомогою аналітичної системи InCites. Також буде розглянуто процедури та особливості оцінювання грантових заявок і на що варто звернути увагу при написанні проекту.

Презентація за посиланням - Grant_uk_Oct.pdf

 

16 жовтня 2020 року - Профілі автора: створення, корегування, можливості

Презентація здобутків науковця. Чому і які складнощі можуть виникнути при пошуку робіт певного автора? Оцінка наукового доробку автора у Web of Science Core Collection.  Які показники окрім індексу Гірша доступні. Як можна вплинути на цитованість роботи? Розповсюдження публікацій, чи може автор розмістити роботи у відкритому доступні. Авторські профілі Publons|ResearcherID, ORCID, ResearchGate, Google Scholar: Створення, наповнення, підтримка, коректне застосування.

Презентація за посиланням - scient_U_oct.pdf

 

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: