Завершився 5-тижневий курс з медіаграмотності в ПДАА

З 25 вересня по 24 жовтня 2019 р. на базі Полтавської державної аграрної академії проходив 5 тижневий курс з медіаграмотності Very Verified, в рамках якого учасники відвідали 5 офлайн занять, які викладав голова студентської ради ПДАА – Томенко Дмитро за методикою змішаного навчання.

Very Verified: курс з медіаграмотності розроблений міжнародною організацією IREX у партнерстві зі студією онлайн-освіти EdEra. Very Verified є частиною проєкту «Вивчай та розрізрізняй: інфо-медійна грамотність», який впроваджується IREX за підтримки Посольства США та Посольства Великої Британії в Україні, у партнерстві з Міністерством освіти та науки України та Полтавською державною аграрною академією.

Very Verified, розроблений як відповідь та вакцинація проти вірусу дезінформації, надає практичні навички медійної та інформаційної грамотності, які можуть стати частиною нашого насиченого життя.

Програма змішаного навчання передбачала проведення 5 сесій, що мали на меті заглиблення в зміст курсу та практичне засвоєння навичок критичного мислення та медіаграмотності за допомогою інноваційних методик та ресурсів. В рамках курсу учасники розглянули такі теми, як:

  • Власний медіапростір;

  • Традиційні медіа;

  • Соціальні медіа;

  • Неправдива інформація та маніпуляції.

За даною методикою учасники мали змогу прийняти участь в симуляціях, інтерактивних вправах, які наглядно демонстрували ту чи іншу ситуацію в медіапросторі, дізнатись корисну інформацію та термінологію. А окрім очних (оф-лайн занять в аудиторії) учасники щоразу отримували завдання, яким було проходження розділу з он-лайн курсу на платформі EdEra.

По завершенню навчання учасники мали підготувати міні-проекти з популяризації медіаграмотного стилю життя (пост в соціальних мережах, план уроків для школярів, доповідь про медіаграмотність чи плакат). На відкриття та завершення курсу завітав декан факультету економіки та менеджменту Галич Олександр Анатолійович, який привітав учасників та запевнив їх, що всі отримані знання неодмінно знадобляться їм у майбутньому житті.
По завершенню курсу, учасники отримали сертифікати та звання амбасадорів медіаграмотності.

 

Томенко Дмитро

 

 

Діяльність: