Завершився студентський літній саміт зі сталого розвитку

Ось і завершився студентський літній саміт зі сталого розвитку, що проходив з 10 по 14 липня у с. Лугове, Миколаївської області. 20 найактивніших студентів України, що представляли ВНЗ-партнери Мережі сприяння сталому розвитку вчилися, удосконалювалися та розвивалися, популяризуючи Цілі сталого розвитку.
Відео-презентація учасників


Перший день Саміту запам'ятався яскравим "Деревом очікувань", презентацією діяльності Проекту МРГ в контексті Цілей сталого розвитку, знайомством та відео роботою - представлення студентів.
Заняття Другого дня були повністю присвячені популяризації Цілей сталого розвитку.

Студенти знайомилися із міжнародними підходами популяризації та підтримки ЦСР у різних країнах світу та працювали над реалізацією отриманих практичних завдань. Не обійшлося і без "Teem building" на березі моря.


Третього дня відбувся виїзд до Чорноморської ОТГ у с. Рівне, Миколаївської обл., де учасники мали можливість поспілкуватися із активними мешканцями громади, головою ГО "Рівненська перлина", які приймали участь в першій та другій фазах Проекту МРГ.


Учасники довго пам'ятатимуть візит до дитячого садочка, де був реалізований проект з енергозбереження. З дорогою душею нас приймали діти і вихователі для яких реалізація проекту - це не лише замінені вікна в приміщенні садочка, участь у першій фазі показала мешканцям, що доля їх села у їхніх руках. Як результат після участі у проекті вихователі садка організували діяльність гуртків за інтересами для дорослих, місцеві жителі постійно займаються благоустроєм свого населеного пункту, організовують різні цікаві тематичні святкування.


Надзвичайно змістовним виявилося і спілкування з новообраним головою Чорноморської ОТГ на тему реформи з децентралізації.
Позитивні емоції від побаченого студенти реалізували у флеш-мобі, зібравши купу глядачів їхнього таночка, якому їх навчили діти в садочку.

Четвертий день для учасників Саміту запам'ятався проведеним моніторингом громадської думки серед відпочиваючих на тему обізнаності у Цілях сталого розвитку, реформи децентралізації та діяльності Проекту МРГ.
Ввечері відбулася презентація одного з завдань - вечірка популяризації Цілей сталого розвитку. Студенти оформили відповідне приміщення зображеннями ЦСР та створили відповідну фото зону, а під час самої вечірки виконували вправи на командоформування.


П'ятий день - час підбиття підсумків, презентація виконаних завдань, вручення сертифікатів та обмін враженнями від участі у Саміті.
Змістом Студентський Літній Саміт наповнили Юлія Ткаченко із Черкаського державного технологічного університету та Тетяна Бардіна, помічник ректора Полтавської державної аграрної академії, представники Мережі сприяння сталому місцевому розвитку.


Приємно відзначити, що участь у Саміті приймали і наші студенти Будаква Валерія та Призов Владислав, які гідно представили ПДАА.


Щирі слова вдячності хочеться висловити керівництву Проекту, за підтримку талановитої молоді України та значну увагу до ЦСР, Ви робите великий вклад у майбутнє нашої держави.

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: