Заняття з навчальної практики «Вступ до фаху» в Полтавській обласній раді та Полтавській ОДА

14 червня 2018 року майбутні фахівці з публічного управління під час навчальної практики «Вступ до фаху» відвідали Полтавську обласну раду та Полтавську обласну державну адміністрацію.
Здобувачів вищої освіти спеціальності «Публічне управління та адміністрування» радо зустріли в залі засідань президії та постійних комісій обласної ради.
Перший заступник голови Полтавської обласної ради сьомого скликання Холод Євгенія Миколайович розповів про засади формування депутатських груп (фракцій), організацію роботи ради, її пленарних засідань, організацію роботи постійних комісій та депутатських груп (фракцій).
Про структуру та функції апарату Полтавської обласної ради студентам розповіла заступник керівника апарату, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради Черкас Оксана Григорівна.
Від заступника керуючого справами, начальника відділу організаційного забезпечення діяльності ради Глушко Володимира Івановича молодь дізналася про порядок роботи ради, її органів та посадових осіб.
Козій Віталій Вікторович, начальник відділу з питань земельних відносин та надрокористування, ознайомив з сьогоденням відділу та його стратегічними завданнями. Поділився власним досвідом кар’єрного сходження.
Тернова Наталія Василівна розповіла про функції відділу з юридичного забезпечення та кадрової роботи.

Здобувачі вищої освіти також завітали до:
– відділу організаційного забезпечення діяльності ради;
– загального відділу;
– відділу з юридичного забезпечення та кадрової роботи;
– відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту;
– відділу фінансового та господарського забезпечення;
– відділу інформаційного забезпечення та інформаційних технологій (ІТ);
– відділу з питань земельних відносин та надрокористування.
Здобувачі вищої освіти ознайомилися з Книгою пошани Полтавської обласної ради.

Після цього професор кафедри публічного управління та адміністрування, д. держ. упр. Писаренко В’ячеслав Петрович  провів студентам вичерпну екскурсію по підрозділах Полтавської обласної державної адміністрації.
Про функції організаційного відділу та відділу контролю апарату Полтавської обласної державної адміністрації розповіли заступник начальника організаційного відділу Олійник Марія Володимирівна та заступник начальника відділу контролю Тарасюк Світлана Олександрівна.
Про те як працює загальний відділ апарату Полтавської обласної державної адміністрації поділилася з молоддю начальник відділу Андрєєва Олена Миколаївна.

Майбутні фахівці з публічного управління щиро вдячні професору кафедри публічного управління та адміністрування, д. держ. упр. В’ячеславу Петровичу Писаренко та працівникам Полтавської обласної ради і Полтавської обласної державної адміністрації, які приділи їм увагу та ознайомили з діяльністю апаратів обласної ради та обласної державної адміністрації!!!

Діяльність: