Здобувач вищої освіти за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» – переможець конкурсу наукових робіт

ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» серед студентів закладів вищої освіти України (2020/2021 н. р.) відбувся 7–8 квітня 2021 р. у ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана».

За рішенням Галузевої конкурсної комісії для наукової доповіді на підсумковій науково-практичній конференції було запрошено 37 зі 105-ти авторів студентських наукових робіт (участь у ІІ турі конкурсу взяли 55 закладів вищої освіти України). У форматі онлайн-відеозв’язку відбувся захист результатів досліджень, і були визначені переможці конкурсу.

За підсумками роботи комісії здобувач вищої освіти за ОПП «Місцеве самоврядування» спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» Олександр Рукавиця посів ІІІ місце. В своїй роботі на тему «Розвиток партиципаторного бюджетування (бюджету участі) в територіальних громадах Полтавської області» він:

  • презентував теоретичний огляд процесу партиципаторного бюджетування – його сутність, дефініції, механізми реалізації та переваги застосування;
  • розглянув практики застосування партиципаторного бюджетування територіальними громадами Полтавської області: проаналізував статистику використання механізму бюджету участі (розмір фінансування, спрямування проєктів, організацію залучення населення до проєктування та голосування), виокремив переваги та недоліки партиципаторного бюджетування;
  • окреслив перспективи розвитку партиципаторного бюджетування в територіальних громадах Полтавської області, а також вніс пропозиції щодо вдосконалення механізму бюджету участі, які були оформлені як рекомендації для Полтавської обласної асоціації органів місцевого самоврядування.

Наукова робота підготовлена під керівництвом професорки кафедри публічного управління та адміністрування к. е. н., доцентки Ольги Сердюк.

Щиро вітаємо Олександра Рукавицю та його керівницю Ольгу Сердюк із перемогою в конкурсі та бажаємо подальших успіхів у науковій праці!

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: