Здобувачі вищої освіти – найголовніші стейкголдери

Перегляд освітньо-професійних програм (ОПП) із метою їх удосконалення і підвищення конкурентоспроможності для науково-педагогічних працівників, які входять до груп їх забезпечення, є постійною роботою. Важливо, щоб гаранти ОПП усвідомлювали, що освітні програми спрямовані на поліпшення якості підготовки здобувачів вищої освіти – головних стейкголдерів освітнього процесу.

15 березня 2021 року  відбулася багата на відкриття зустріч гаранта (д. е. н., к. держ. упр., доц. Сьомича Миколи) і групи забезпечення ОПП «Місцеве самоврядування» освітнього рівня бакалавра спеціальності 281 «Публічне управління та адміністрування» (д. держ. упр., проф. Лозинська Тамара, к. е. н., доц. Сердюк Ольга, к. і. н., доц. Щетініна Тетяна, к. пед. н., доц. Шупта Ірина) зі здобувачами вищої освіти 1–4 курсів. Відверта розмова про особливості, переваги й недоліки ОПП «Місцеве самоврядування», пояснення окремих нюансів навчання за цією програмою відбувалися в межах діалогової платформи «Публічний простір», яка була започаткована 2020 року саме з метою розширення можливостей комунікації між студентами та викладачами.

Під час зустрічі здобувачі вищої освіти одержали унікальну можливість поспілкуватись і почути один одного. Студенти молодших курсів дізналися, що зараз цікавить старшокурсників, що вони вважають важливим з огляду на здобутий досвід в опануванні спеціальності. Водночас студенти першого та другого курсів приємно вразили своєю відкритістю і цікавістю, дієвістю, креативністю та неординарністю пропозицій: від налагодження систематичних зустрічей із представниками потенційних роботодавців (представниками місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій) до організації зустрічі з Дмитром Гордоном.

Діалогова платформа «Публічний простір» – це нова якість освітнього середовища, в якому викладачі й студенти є партнерами. Вона функціонує на постійній основі, відкрита для пропозицій і спрямована на вдосконалення освітніх програм.

Аудиторія: 

Діяльність: