Зустріч аспірантів, докторантів і здобувачів наукового ступеня із омбудсменом учасників освітнього процесу ПДАУ

20 листопада 2020 року відбулася зустріч аспірантів, докторантів і здобувачів наукового ступеня, які працюють над дисертацією поза аспірантурою ПДАУ із омбудсменом учасників освітнього процесу ПДАУ Олександром Помазом у режимі відеоконференції. Пан Олександр зазначив, що діяльність омбудсмена учасників освітнього процесу ПДАУ гарантує забезпечення прав і попереджає порушення прав учасників освітнього процесу, сприяє розвитку правової культури, будується на принципах незалежності, справедливості, ініціативності, відповідальності, гуманності, відкритості, об'єктивності та доступності, а також взаємодії і співпраці з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, відповідальними за забезпечення і захист прав, свобод і законних інтересів людини. Розповідаючи про свою місію, він зазначив, що всі учасники освітнього процесу ПДАУ в будь-який час можуть звертатися до нього з різноманітними питаннями та пропозиціями, висловлювати свої скарги та побажання як у живому спілкуванні, так і викладати письмово.

Під час зустрічі аспіранти, докторанти та здобувачі наукового ступеня ознайомились із повноваженнями та функціями омбудсмена, процедурою подачі звернень, скарг, зауважень або пропозицій щодо порушення прав, свобод та інтересів учасників освітнього процесу, при цьому омбудсмен наголосив на конфіденційності цієї інформації.

Також Олександр Помаз акцентував увагу на тому, що функціонування інституції омбудсмена сприятиме самоутвердженню учасників освітнього процесу як особистостей, а також можливості реалізовувати свої права відповідно до міжнародних стандартів. Водночас це допоможе налагодити відносини між усіма учасниками освітнього процесу, підвищить рівень їх працездатності, результативності, творчих і наукових здобутків.

Окрему увагу було приділено питанням академічної доброчесності, надання пріоритету моральним вимірам науки та соціальній відповідальності спільноти вчених і кожного вченого зокрема, що особливо актуально для починаючих науковців.

Запрошені на зустріч аспіранти, докторанти та здобувачі наукового ступеня виявили значний інтерес до діяльності служби омбудсмена, охоче ставили запитання, жваво підтримували дискусію.

Організатори зустрічі:

Олена Сіренко, завідувач відділу аспірантури і докторантури ПДАУ,

Олександр Помаз, омбудсмен учасників освітнього процесу ПДАУ.

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: