Зустріч майбутніх правників зі стейкхолдерами

27 лютого 2020 року кафедрою підприємництва і права Полтавської державної аграрної академії на запрошення Регіонального центру з надання вторинної безоплатної правової допомоги у Полтавській області організовано зустріч здобувачів вищої освіти спеціальності 081 Право Полтавської державної аграрної зі стейкхолдерами: представниками регіонального представництва Уповноваженого ВРУ з прав людини, регіонального центру БВПД у Полтавській області, Полтавської обласної організації Союзу юристів України, органів пробації Полтавської області, адвокатами.

В рамках заходу було проведено засідання клубу документального кіно «Docudays UA» при громадській організації «Україна без тортур».

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області Юрій Чернушенко акцентував увагу на діяльності системи Уповноваженого в сфері захисту прав дитини, необхідності проведення правоосвітньої діяльності серед молоді та основних тенденціях підвищення правової свідомості молоді.

Регіональний координатор Уповноваженого ВРУ з прав людини в Полтавській області Віра Яковенко представила здобувачам вищої освіти Полтавської державної аграрної академії стрічку польського режисера Яцека Блавута «Народжений померти». У фокусі відеокамери історія Роберта, 24-річного рецидивіста, якого незабаром мають звільнити – після восьми років ув’язнення. Він проходить програму реабілітації «Дует», організовану Краківською виправною колонією та дитячим будинком. Яцек Блавут як режисер не намагається прикрасити реальність. Це фільм про трансформацію, про те, як зароджуються і міцнішають почуття. Можливо, цей досвід є першим досвідом людських взаємин для обох сторін.

В обговоренні взяли участь експерти з числа представників системи БПД, органів пробації, Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області, адвокати, науково-педагогічні працівники ПДАА.

Студенти обмінювалися думками, дискутували щодо сприйняття життєвих ситуацій, власної долі та значення оточуючих в прийнятті рішень, людяності і доброти, що є в кожній особі, в якій би життєвій ситуації вона не опинилася.

Наприкінці заходу із заключним словом щодо узагальнення результатів співпраці стейкхолдерів із Полтавською державною аграрною академією за освітньо-професійною програмою «Правознавство» виступив голова науково-методичної ради спеціальності «Право» ПДАА, к.ю.н., доцент Кальян О. С., який подякував організаторам та учасникам за їх вагомий внесок у правоосвітню та правовиховну діяльність.