Зустріч студентів спеціальностей 126 «Інформаційні системи та технології» й 081 «Право» з представниками поліції у рамках реалізації програми протидії домашньому насильству

24 лютого 2021 року відбулася зустріч студентів спеціальностей  126 «Інформаційні системи та технології» й 081 «Право» зі старшою інспекторкою відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції України в Полтавській області Аліною Кондратенко, яка провела цінну своєю практичною наповненістю лекцію щодо роз'яснення причин і форм домашнього насильства, способів протидії йому, видів юридичної відповідальності тощо.

Під час лекції студенти дізналися про те, що на початку цього року президент України підписав Закон «Про запобігання та протидію домашньому насильству», в якому детально прописані види насильства (фізичне, сексуальне, психологічне та економічне). Лекторка детально зупинилася на  питаннях про те:

  • що таке домашнє насильство згідно із законом;
  • що таке економічне та психологічне насильство;
  • яка юридична відповідальність за домашнє насильство;
  • хто і як допоможе в складній ситуації;
  • які основні заходи щодо запобігання та протидії домашньому насильству існують.

Студенти отримали покрокові інструкції реагування на прояви домашнього насильства. Що може мати більший виховний вплив, ніж історії про прояви домашнього насильства, які відбуваються поряд із нами, в нашому місті, в нашій області, в нашій країні? Слухачі активно обговорювали питання, які порушувала лекторка. Безсумнівно, дискусія була корисною і змістовною, за що студенти щиро вдячні пані Аліні.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: