Зустріч викладачів кафедри публічного управління та адміністрування зі школярами

2 червня 2021 року відбулася зустріч викладачів кафедри публічного управління та адміністрування з учнями десятого класу Навчально-виховного комплексу № 16 міста Полтави. Проведення заходу стало можливим завдяки організаційній підтримці адміністрації школи – її директора Віктора Івановича Явтушенка та завуча школи Єви Максимівни Власюк.

Саме у цей час, коли учні випускних класів вийшли на фінішну пряму і здають тести ЗНО, десятикласники, у яких ще попереду весь навчальний рік, серйозно, по-дорослому починають ставитись до вибору своєї майбутньої професії. Щоб реалізувати задумане вже сьогодні, старшокласникам потрібно обміркувати свої перспективи щодо одержання сертифікатів з обраних дисциплін, можливості бюджетного навчання у закладі вищої освіти або навчання на комерційній основі. Іноді для вчасного корегування свого вибору старшокласникам достатньо ознайомитись із переліком дисциплін, які вони будуть вивчати протягом чотирьох років після вступу до ЗВО.

Про це та про інші аспекти вступного процесу із учнями говорили під час зустрічі професорка кафедри публічного управління та адміністрування Ольга Сердюк і доцентка цієї ж кафедри Тетяна Щетініна. Завдяки мультимедійному обладнанню шкільних кабінетів викладачі мали змогу продемонструвати учням інформацію, яка міститься на сайті ПДАУ, про 23 спеціальності, які можна опанувати, про порядок вступу на навчання, зокрема про особливості вступу на певні спеціальності тощо.

Викладачі кафедри звернули увагу аудиторії на той факт, що інформація про порядок вступу на спеціальність 281 Публічне управління та адміністрування може знадобитись не тільки самим старшокласникам, але і їхнім батькам, старшим братам і сестрам, іншим родичам, які вже мають вищу освіти, але професійно пов’язані з діяльністю органів публічного управління, адже такі особи мають можливість вступити до магістратури на заочну форму навчання та продовжити своє кар’єрне зростання.

Під час зустрічі учні ставили різні запитання, зокрема про студентське дозвілля, можливість паралельного навчання, перспективи працевлаштування та багато інших. Дуже важливо, що така зустріч була позбавлена формалізму та заангажованості, а надана інформація про спеціальність 281 Публічне управління та адміністрування та про інші спеціальності, які можна здобути в нашому університеті, дозволить учням об’єктивно оцінити свої можливості, підготуватись і пов’язати своє життя на декілька років з нашим славетним навчальним закладом.

 

Аудиторія: 

Діяльність: