Звіт про проведення заходів в рамках Всеукраїнського тижня права у Полтавській державній аграрній академії в 2018 році

06 грудня 2018 року кафедрою підприємництва і права Полтавської державної аграрної академії в рамках проведення Тижня права з метою реалізації основних положень правоосвітнього проекту «Я маю право» разом із Полтавським інститутом економіки і права Університету «Україна» проведено регіональну науково-практичну конференцію «Правове регулювання суспільних відносин: актуальні проблеми та перспективи удосконалення».

Співорганізаторами конференції також виступили: Регіональний центр надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, Рада адвокатів в Полтавській області, Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) управління соціального захисту населення Подільської районної у м. Полтави ради.

В рамках реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!»  Полтавською державною академією разом із Головним територіальним  управлінням юстиції в Полтавській області 10 грудня 2018 року підписано Меморандум про співпрацю. Ним передбачено загальні положення щодо взаємодії та комплекс комунікаційних і наукових заходів щодо забезпечення інформованості населення з питань прав людини.

Підписання вищезазначеного Меморандуму направлено на створення дієвих умов щодо реалізації конституційних прав громадян,  підвищення рівня їх правових знань; проведення правоосвітніх заходів; дозволить консолідувати зусилля та поєднати цілі державних органів та освітніх інституцій у напрямі утвердження й забезпечення прав і свобод людини, що є головним обов'язком держави. Крім того, це сприятиме формуванню правової культури та правової свідомості у суспільстві.

 

Також представниками Головного територіального управління юстиції в Полтавській області з приводу відзначення Міжнародного дня прав людини 10 грудня 2018 року було проведено семінар з науково-педагогічними працівниками та здобувачами вищої освіти академії.

Досягнення високого рівня правової культури суспільства не можливе без зусиль сучасного закладу вищої освіти, системи освіти в цілому, демократизації засад, що базуються на загальнолюдських правових цінностях: виховання поваги до прав людини й основних свобод, піднесення культури прав людини, утвердження людської гідності та поваги до права.

 

11 грудня 2018 року кафедрою підприємництва і права ПДАА було організовано зустріч студентів спеціальності 081 Право з практиками – досвідченими та успішними адвокатами Н. І. Феногою та А. В. Ткаченко.

Представники правничої професії своїми виступами надихнули майбутніх юристів та закликали не втрачати час, а протягом навчання покращувати свої навички, проходити стажування задля вдалого пошуку роботи одразу після закінчення закладу вищої освіти. 

11, 12 та 13 грудня 2018 року викладачами кафедри підприємництва і права проводилися правові лекторії з питань історії проголошення Загальної декларації прав людини та змісту закріплених у ній прав та основних положень правоосвітнього проекту «Я маю право». Зустріч супроводжувалась показом короткометражного фільму про права неповнолітніх осіб та способи їх захисту. Заходи проведено у комунальному закладі «Полтавська гімназія №6 Полтавської міської ради Полтавської області», у Розсошенській гімназії Полтавської районної ради Полтавської області та комунальному закладі «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 26 Полтавської міської ради Полтавської області».

12 грудня 2018 року викладачі кафедри підприємництва і права разом зі студентами спеціальності «Право» взяли участь у круглому столі на тему «Права людини та ефективні механізми їх захисту», що проходив у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Полтавській області.

13 грудня 2018 року здобувачі вищої освіти спеціальності 081 Право разом з куратором доцентом Н. В. Дем'яненко взяли участь круглому столі з питань основних напрямків діяльності Управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Полтавській області.

14 грудня 2018 року професором кафедри підприємництва і права Н. М. Нестеренко проведено науково-методичний семінар для професорсько-викладацького складу кафедри «Теорія та практика сучасної правозахисної діяльності».

Також 14 грудня 2018 року на базі кафедри підприємництва і права проведено тематичну виставку-презентацію правової літератури та публікацій у фахових виданнях із права.

Відзначення Всеукраїнського тижня права завершилося підписанням 14 грудня 2018 року ректором Полтавської державної аграрної академії професором В. І. Аранчій та Управлінням соціального захисту населення Подільської районної у м. Полтава ради договору про співробітництво, організацію взаємовідносин та забезпечення проходження практики студентів.

Кафедра підприємництва і права в особі її завідувача Х. З. Махмудова виносить щиру подяку усім, хто долучився до заходів з нагоди відзначення Всеукраїнського тижня права та небайдужим до розбудови демократичної, соціальної, правової держави в Україні!

 

 

 

 

 

Діяльність: