Зворотній відлік до старту власної справи

«Я мрію про власну справу»…

«Я не навчаюсь на підприємця, але мрію розширити свої знання в сфері бізнесу і підприємництва»…

Часто такі фрази можна почути з вуст студентів, яким не вистачає чи то впевненості в собі, чи то реальних практичних знань…

Саме для цього 15 жовтня о 13:00 в Полтавській державній аграрній академії, за ініціативи Студентської ради ПДАА, стартував масштабний проект Школа майбутнього підприємця «Зворотній відлік», учасниками якого стали студенти різних курсів, майже всіх спеціальностей ПДАА та декількох навчальних закладів.

На відкриття школи 15 числа завітали:

  • декан факультету економіки та менеджменту - Галич Олександр Анатолійович;
  • заступник ректора з науково-педагогічної роботи та перспективного розвитку – Шаравара Тамара Олексіївна;
  • начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому – Бабенко Олена Миколаївна;
  • депутат Полтавської міської ради – Глазов Олександр.

Почесні гості побажали учасникам з користю провести ці 3 тижні, взяти максимум знань від реальних практиків, не боятися задавати питання та викластись на ввесь під час створення власного бізнесу.

За словами організаторів, даний проект, над яким працювало чимало людей, готувався понад півтора місяці перед тим, як з’явитись в такому вигляді, яким він є зараз. Адже на думку студентського самоврядування, зараз саме той час, коли варто відійти від розважального формату та націлитися на саморозвиток.

В рамках школи передбачено 9 сесій, серед яких 2 навчальних візити на підприємства Києва й Полтави, ділові ігри, відкриті дискусії, історії успіху, завершальний форум та кейс-марафон. З учасниками працюватимуть провідні експерти, топ-менеджери великих компаній, власники та керівники успішних бізнесів.

Прес-конференція стосовно заходу відбулась 24 вересня і рівно за 2 тижні на курс зареєструвалось понад 50 чоловік, серед яких, по результатах співбесіди, було обрано 40 найдостойніших, які протягом 3 тижнів будуть набувати знань для вдалого старту.

Цього тижня пройшло вже 3 заняття:

15.10 – учасники мали змогу ознайомитись з програмою, познайомитись між собою та отримати величезну дозу мотивації до створення власного бізнесу від директора Полтавського автоагрегатного заводу Андріана Литовченка;

16.10 – учасники мали змогу спробувати себе в ролі справжніх підприємців під час симуляційної бізнес-гри та послухати тренінг з пошуку власної бізнес-ідеї через призму креативних індустрій від власниці таких закладів, як «Місцева кав’ярня» та палярня кави «Йоой», а за сумісництвом заступниці директора парку «Перемога» Бабіч Катерини.

17.10 – учасники змогли прослухати лекцію з франчайзингу від власника «Dream hostel» та «Fresh line» - Олександра Карташова та послухати одного з керівників компанії Agroxy – Андрія Дресвяннікова з темою «Виклики ринку праці в агро. Світові тенденції. Ким ви будете працювати через 10 років».

Від імені оргкомітету висловлюємо щиру подяку всім спікерам цього тижня та на даний момент в неймовірному очікуванні й передчутті наступного тижня.

В рамках наступних 2 тижнів учасники познайомляться з такими темами, як:

  • Реклама і PR
  • Створення власного бренду
  • Підбір персоналу
  • Розвиток бізнесу в соціальних медіа
  • Як знайти себе в бізнесі і т.д.

Проект завершиться 30 числа, де учасники матимуть змогу відвідати форум та позмагатись у вирішенні реальних бізнес-кейсів.

Захід відбувається за підтримки Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської обласної державної адміністрації, мережі магазинів «Аврора» та Полтавської державної аграрної академії.     

Томенко Дмитро

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: