День української кухні на факультеті підготовки іноземних громадян

У слухачів факультету підготовки іноземних громадян 25 травня 2017 року на третій парі – улюблений предмет «Країнознавство». Головною метою вивчення цього курсу є знайомство іноземців з історією та сьогоденням України, розвиток поваги до її культури та традицій, формування неупередженого й доброзичливого  ставлення до інших народів та їхніх звичаїв.

За навчальною програмою іноземці знайомляться з географічним положенням України, її державним устроєм та державними символами, з історичним минулим, державними та релігійними святами, культурою, звичаями та обрядами українського народу. Знайомство з українською кухнею викликало жвавий інтерес у іноземців. Цікаву лекцію про характерний стиль приготування їжі, практику і традиції кулінарного мистецтва українців було продовжено в кухнях студентського гуртожитку, де іноземні студенти під керівництвом викладачів Мікос І.М. та Токуєвої Н.В. приготували два види борщу – пісний борщ з квасолею та полтавський борщ. Як годиться, борщ подавали з пампушками та таким гарячим, що з нього йшла пара. Легенди розповідають, що то духи предків завітали на частування, щоб допомогти тим, хто створює неповторну смакову гаму головної страви української кухні.

 

 

Здавна борщ уважався символом родини, отже наша інтернаціональна родина факультету підготовки іноземних громадян не лише дізналася про різні рецепти найпопулярнішої з пізнього середньовіччя страви в Україні, а й зібралася разом за столом, щоб посмакувати запашним борщем. У пригоді стало й українське прислів’я «Байка байкою, а борщ стигне»…

Діяльність: