21 лютого відбулося підвищення кваліфікації спеціалістів з агрономії.

21 лютого 2017 року на базі Інституту післядипломної освіти Полтавської державної аграрної академії відбулося підвищення кваліфікації спеціалістів з агрономії управлінь (відділів) агропромислового розвитку РДА, головних агрономів насіннєвих господарств району, спеціалістів з контролю у сфері насінництва та відділу контролю за обігом засобів захисту рослин управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, спеціалістів дослідної станції ім. Вавилова, завідувачів лабораторій та агрономів Полтавського обласного державного центру експертизи сортів рослин із впровадження новітніх інтенсивних технологій та вирощування продукції рослинництва.



Приємно відзначити, що більшість присутніх були випускниками нашого ВНЗ, тому для них даний захід містив ностальгічні нотки та став своєрідним поверненням в часи золотого студентства, зустріччю з колишніми однокурсниками та викладачами.
З вітальним словом та аналізом підсумків роботи галузі рослинництва за 2016 рік до слухачів звернувся заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Палій Олег Борисович.



Про науково обґрунтовані системи сівозмін та ефективність внесення органічних та мінеральних добрив розповідав присутнім Опара Микола Миколайович – професор кафедри землеробства і агрохімії ім. В. І. Сазанова, к. с.-г. н., доцент.



Із захопленням агрономи слухали доповідь Писаренка Віктора Микитовича – завідувача кафедри екології, охорони навколишнього середовища та збалансованого природокористування, д.с.-г.н., професора.

Ознайомив фахівців агрономічних служб із сучасними розробками та можливостями інформаційно-комунікаційних систем та методологічно-організаційними аспектами їх впровадження в управлінську діяльність сучасного сільськогосподарського підприємства Уткін Юрій Вікторович – доцент кафедри економічної кібернетики та інформаційних технологій,  к. т. н., доцент.

Своїм досвідом також поділилися керівники підприємств та організацій області:
- Кочубей Олександр Васильович – генеральний директор ТОВ «Полтава-насіння» – висвітив основні критерії підбору сортів та гібридів сільськогосподарських культур в умовах недостатнього зволоження та потепління клімату;
- Гангур Володимир Васильович – заступник директора Інституту свинарства і АПВ НААН – оцінив стан посівів озимих культур та вибір оптимальних подальших кроків по їх догляду;
- Остапенко Людмила Олексіївна – заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області – доповіла про земельні відносини в агропромисловому комплексі, проведення земельних аукціонів;
- Брегеда Сергій Григорович – заступник директора Полтавської філії ДУ «Держгрунтохорона» – охарактеризував динаміку вмісту гумусу в господарствах Полтавської області;
- Цінченко Віталій Петрович – голова правління «Асоціації розвитку інтенсивного садівництва Полтавщини» – доповів про розвиток інтенсивного садівництва на Полтавщині та умови державної підтримки розвитку садівництва та ягідництва;
- Колібаба Роман Орестович – експерт проекту «Аграрні розписки в Україні» Група Світового Банку – розповів про аграрні розписки – як новий метод кредитування сільського господарства.
Крім того, були проведені тематичні зустрічі з представниками виробників і постачальників сільськогосподарської техніки, засобів захисту рослин, мінеральних добрив та насіння.
В заході прийняли участь 105 фахівців галузі рослинництва Полтавської області, які отримали Посвідчення про підвищення кваліфікації.