АГРО-2016: враження і перспективи

 
чудовий приклад демонстрації стійкості

підприємств і організацій аграрної сфери

в сучасному економічному просторі.

 
 
                                                       
8-11 червня 2016 року на території НК «Експоцентр України» (м. Київ) Міністерство аграрної політики та продовольства України об’єднало учасників та гостей виставки з усіх куточків України. У 12 павільйонах та на відкритих майданчиках хрюкало і квохкало, гуділа демонстраційна робототехніка. У відкритому басейні рибалки мовчки ловили рибу. Карасі, білий амур, короп, сом – це тільки початок довгого переліку представленого на виставці рибного різноманіття.

Для реалізації ділової програми проведення ХХVIII Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2016» обладнали 6 конференц-залів, в яких працювали представники влади, бізнесу, науки і освіти в межах панельних дискусій, круглих столів, семінарів, конференцій, презентацій. Вони були присвячені широкому колу найактуальніших питань: від проведеного 8 червня Міністерством аграрної політики та продовольства України Українського інноваційного агропромислового форуму’16 до організованої 10 червня Всеукраїнського спілкою виробників будматеріалів Науково-практичної конференції «Житлове та котеджне будівництво на селі: малоповерхове, швидкозбірне та енергоефективне. Рішення та пропозиції».

Це грандіозне і головне потрібне в наш час дійство не залишилося поза увагою викладачів і здобувачів вищої освіти Полтавської державної аграрної академії. Заради налагодження міжрегіональних комунікацій, вивчення інновацій в підгалузях АПК і побували 9 червня на АГРО-2016 в складі великої делегації (понад 40 осіб) представники всіх факультетів академії.

Кожен знайшов собі потрібну для професійної діяльності інформаційну підтримку. Мав можливість особисто побачити найсучасніші трактори і комбайни, плуги і зрошувальні системи, більше дізнатися про відновлювані джерела енергії, переконатися в незаперечних економічних перевагах використання систем автоматизації, управління, GPS і GIS технологій. Спілкування з представниками великих і малих компаній, приватними підприємцями, здобуття нових знань не тільки професійно, а й духовно збагатило гостей виставки.

«ПРОЩАВАЙ АГРО-2016! ДО ЗУСТРІЧІ АГРО-2017!»