Цими днями вшановують пам’ять жертв Бабиного Яру

Для здобувачів вищої освіти першого курсу 4-ї групи спеціальності 208 Агроінженерія їхній куратор Володимир Лавренко провів виховний захід з нагоди річниці вшанування пам’яті трагедії у Бабиному Яру в роки Другої світової війни, де відбулася перша масова розправа нацистів з єврейським населенням міста Києва.

Саме 29 вересня 1941 року нацисти майже відразу після захоплення Києва розпочали в урочищі масові розстріли єврейського населення міста, які відбувалися чи не щодня до завершення його окупації. Лише того дня було розстріляно понад 22 тисячі людей, а загальні втрати, за різними оцінками, становлять від 70 до 150 тисяч людей, серед яких від 50 до 70 тисяч євреїв, а також військовополонені, учасники націоналістичного підпілля, роми, пацієнти психіатричної лікарні. Останній розстріл відбувся аж 4 листопада 1943 року, за два дні до звільнення міста.

Нацистська операція в Бабиному Яру 29–30 вересня стала однією з найбільш масштабних каральних акцій Другої світової війни, всесвітнім символом Голокосту та нацистської політики масового знищення людей.

Аудиторія: 

Діяльність: