Корисно знати першокурснику

Студентське життя – не легке. Воно не схоже ні на що інше, з чим ви стикалися до цього. Але водночас студентське життя – неймовірна пора, яку ви не зможете забути ніколи. Щоб спростити та пришвидшити вашу адаптацію до нового життя, ми розробили кілька корисних рекомендацій. Тож уперед!

Як швидко зорієнтуватися в перші дні навчання
– Приходьте на заняття завчасно (хвилин за 10–15), щоб без зайвого хвилювання знайти потрібну аудиторію.
– Одразу знайдіть і запам’ятайте розклад занять вашої групи. Оскільки він може змінюватися, зазирайте в нього частіше. Усі зміни в розкладі можна моніторити за посиланням: https://asu.pdaa.edu.ua/.
– Влаштуйте собі екскурсію закладом, щоб орієнтуватися, де знаходяться всі підрозділи університету, які вам можуть знадобитися (наприклад: деканат, кафедри, аудиторії, лабораторії, бібліотека, їдальня тощо).
– Дізнайтеся та запишіть прізвища й імена викладачів, куратора групи, студентського куратора, познайомтеся з одногрупниками.
– Навчіться якомога швидше конспектувати лекції. Робіть змістовні та інформативні тези.
– Писати усі лекції в один зошит – велика помилка. Придбайте достатню кількість зошитів. Так вам буде легше готуватися до іспитів. Також подбайте про те, щоб у вас завжди були запасні 1–2 ручки. Зручно також мати ручку червоного або іншого кольору, щоби виділяти найголовніше: підкреслювати визначення, ставити позначки на полях тощо.

Запам’ятайте: підготовка до сесії починається з першого дня навчання! На семінарах будьте активними – виступайте з доповненнями, уточненнями. Не соромтеся ставити додаткові запитання. Якщо не будете пропускати лекції та своєчасно здаватимете всі завдання, маєте шанс отримати залік або іспит «автоматом».
– Навчіться раціонально використовувати час. Спробуйте скласти для себе максимально продуктивний графік, аби встигати виконувати домашні завдання та допомагати батькам з домашніми обов’язками.
Для того щоб завжди бути в курсі всіх подій, підпишіться на всі офіційні сторінки Університету:
Facebook: https://www.facebook.com/PDAU1920
Instagram: https://www.instagram.com/pdau1920/
YouTube: https://www.youtube.com/user/PoltavskaDAA
Telegram – канал: https://t.me/pdau1920

– Якщо у вас виникнуть будь-які запитання чи пропозиції, вам завжди готові допомогти та підказати у Студентській раді Полтавського державного аграрного університету – 4-й навчальний корпус, 1-й поверх, 412 кабінет. Голова Студентської ради – Шабельник Сергій. Телефон: 095 643 30 76.

Студентське життя – це не лише пари
– Заведіть нові знайомства. Світ сповнений цікавих та оригінальних людей. Серед них і ті, які можуть стати вашими друзями та виявитися корисними у майбутньому, і ті, з ким приємно проводити час.
– Беріть участь у громадському житті університету. Навчальний заклад організовує чимало заходів – свят, тренінгів, майстер-класів, волонтерських акцій, спортивних змагань. Так ви отримаєте можливість розвинути свої таланти та стати корисними членами суспільства.
– Розширюйте свій кругозір. Звісно, ваша діяльність не повинна обмежуватися лише старанним виконанням домашніх завдань. Читайте книги, цікавтеся новинами в різних сферах суспільного життя, відвідуйте цікаві місця. Чим багатшим буде ваш внутрішній світ, тим цікавіше буде спілкування з вами.
Студентство – це період, коли ви закладаєте фундамент майбутнього життя. Не витрачайте час даремно!