Кращі школярі Полтави опановують економічні знання у проєкті «PRO:освіта»

У жовтні 2020 року Громадська спілка «Полтавська асоціація бізнесу» в межах проєкту «PRO:освіта» започаткувала безкоштовні курси для старшокласників «PRO:менеджмент» і «PRO:маркетинг». Відкриття цих курсів було зумовлене успішністю курсу «PRO:економіка», який був започаткований у минулому році та мав схвальні відгуки слухачів курсу, які бажали продовжити зустрічі для розширення економічних знань. Серед охочих свідомо пройти навчання був проведений відбір, за підсумками якого були сформовані групи слухачів.

Для викладання курсу «PRO:менеджмент» був запрошений професор кафедри публічного управління та адміністрування Полтавської державної аграрної академії доктор економічних наук Олександр Дорофєєв. Через епідеміологічну ситуацію в аудиторії відбулася лише ознайомча зустріч, а всі інші заняття були проведені онлайн на платформі ZOOM. Слухачам були представлені основні положення дисципліни «Менеджмент», причому на кожному четвертому занятті викладач застосовував інтерактивні методи навчання: повторення попередньо пройденого матеріалу, ділові ігри, кейси, «мозковий штурм» та інші.

Курси завершилися екскурсіями на підприємство ТОВ «KONSORT», яке виготовляє обладнання для автоматизації виробництва і логістики, а потім – на склад-офіс мережі соціальних магазинів «Аврора» в місті Полтава. Випускники мали можливість побачити на прикладі діяльності кращих підприємств, як відбувається процес управління, які наслідки мають управлінські рішення, що приймаються в умовах невизначеності та обмеженості інформації. Обидва підприємства організували свою роботу на принципах бережливого виробництва (lean) з усіма його особливостями. Було цікаво побачити, як на практиці реалізуються системи 5S, канбан, кайдзен (як спосіб мислення керівництва і всіх співробітників компанії), теоретичному дослідженню яких була приділена увага на заняттях.

 

Сподіваємося на продовження і розвиток цієї ініціативи – такої цікавої і потрібної полтавським школярам, які прагнуть до знань. З іншого боку, у цьому проєкті зацікавлені також бізнесмени, підприємці й органи влади міста та області, які мають можливість для відбору і селекції талановитої, небайдужої, креативної молоді. На часі є започаткування такого важливого курсу як «PRO:публічне управління».

 

Аудиторія: 

Діяльність: