Лекція на тему «Єлизавета Скоропадська-Милорадович – полтавська меценатка української культури та освіти»

Багата славними іменами земля Полтавська. Однією зі шляхетних патріоток, благодійниць, активних учасниць суспільно-політичного й культурницького життя України другої половини ХІХ ст. була Єлизавета Скоропадська-Милорадович.

22 лютого 2024 р. доцентка кафедри гуманітарних та соціальних дисциплін Юлія Помаз відвідала лекцію на тему «Єлизавета Скоропадська-Милорадович – полтавська меценатка української культури та освіти» Ірини Петренко, докторки історичних наук, професорки, завідувачки кафедри педагогіки та суспільних наук Полтавського університету економіки і торгівлі, відповідального секретаря Полтавської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, членкині Української асоціації дослідниць жіночої історії.

Єлизавета Скоропадська-Милорадович своїми шляхетним справами показала, що Україну потрібно любити не тільки до глибини душі, а й до глибини кишені. Надзвичайно актуально наразі звучать слова Скоропадської-Милорадович: «І в найгіршому знайти краще, і бути корисним». 

Сподіваємося, що донати всіх присутніх на цікавому заході допоможуть придбати квадрокоптер для 144-ї ОПБр, яка боронить рідну Україну на східному напрямку.