«Маланка» святкувала ювілей!

Народному фольклорному ансамблю «Маланка» – 20 років. Святковий концерт з нагоди ювілею пройшов у в актовій залі академії.

На святковий концерт запросили колег по мистецтву, студентів та викладачів. Цей колектив називають унікальним тому , що в його складі лише студенти, які люблять народний фольклор, люблять співати народні пісні і, намагаються  відродити та відобразити народний спів максимально близько до справжнього. А ще ансамбль виконує фольклор у сучасній обробці.

За 20 років творчості колектив об'їздив чимало куточків України. Був учасником фестивалів «Горицвіт» у місті Львові, «Червоної рути» у місті Яремча, студентського міжвузівського фестивалю «Софіївські зорі» в місті Умані, «В Борщівському краї цвітуть вишиванки» м.Борщів, фолк-фестивалю на телеканалі УТ-1 та багатьох інших...

Творчі здобутки ансамблю записані на два диски. Беззмінним керівником ансамблю є заслужений працівник культури України Юлія Глущенко.

На свято приїхали колишні учасники ансамблю та друзі-колеги. Це -  фольклорний колектив «Родовичі» з селища Нові Санжари, керівник Віталій Тарасюк та артистка Полтавської обласної  філармонії, заслужена артистка України  Олена Білокінь. Ювілярів вітали також аматорські колетиви академії: народний ансамбль сучасної пісні "Мал-а-хіт", народний ансамбль танцю "Ярина", хор  "Еней". Виступаючі, під час поздоровлень, теплі слова говорили про сучасних виконавців та колишніх студентів, які були першими учасниками ансамблю – заступника декана факультету агротехнологій та екології , доцента Віктора Ляшенка, доцента кафедри бухгалтерського обліку та аудиту Катерину Пилипенко, бухгалтера профкому Тетяну Безхлібну, методиста деканату Вікторію Потапенко та інших.

Відзначити ансамбль «Маланка» прибули  і представники влади. Заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Пилипович  Микійчук вручив колективу Почесну грамоту обласної ради, відзначив  те, що ансамбль робить великий внесок в українську культуру, традиції, у наше народне мистецтво.
Ювілярів привітав зі святом та вручив нагороди від управління культури Полтавської обласної державної адміністрації і Дмитро Соколов –директор обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи.
Зичимо  «Маланці» нових творчих успіхів!  Так тримати!