Міжнародна конференція

24-25 квітня 2017 року в Українському державному центрі міжнародної освіти відбулася конференція «Актуальні питання навчання іноземців в Україні у 2017-2018 навчальному році». Робота конференції проводилася у форматах пленерних засідань, круглих столів, презентацій, В2В-зустрічей та майстер-класів.

У роботі конференції взяли участь міністр освіти і науки України Л. М. Гриневич, заступник міністра Р. В. Греба, директор департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації та ліцензування МОН України А. Г. Шевцов, представники Міністерства закордонних справ України, Державної інспекції навчальних закладів України, Національної поліції України, Державної міграційної служби України та Адміністрації державної прикордонної служби України, посли іноземних держав, представники українських вишів та фірм-агентів, які займаються набором кандидатів на навчання в Україні.
Полтавську державну аграрну академію представляли радник ректора з міжнародних зав’язків С. Т. Резніченко та в. о. декана факультету підготовки іноземних громадян ПДАА Н. В. Токуєва.
Основні питання щодо навчання та проживання на території України іноземних громадян стосувалися ліцензійних умов провадження освітньої діяльності, набору та правил прийому іноземців на навчання, якості освіти, знання іноземцями мови навчання, умов проживання у студентському гуртожитку. «Якість навчання іноземних громадян в Україні – це питання не тільки здобуття освіти, а перш за все – успішність міжнародної інтеграції  нашої держави у сфері культурно-гуманітарного співробітництва, її авторитету на міжнародному ринку освітніх послуг», – наголосила у своєму виступі Міністр освіти Л. М. Гриневич.

Статистичні дані щодо навчання іноземців в Україні навела у своєму виступі директор ДП «Український державний центр міжнародної освіти» МОН України О. О. Шаповалова, яка повідомила, що на сьогоднішній день в Україні навчається 64066 іноземних громадян зі 147 країн світу. Серед лідерів за представництвом такі країни як Азербайджан, Індія, Туркменістан, Марокко, Грузія, Нігерія, Йорданія, Узбекистан, Китай, Єгипет. Для навчання в Україні іноземні громадяни переважно обирають медичні, а також правознавчі, інженерні та інші спеціальності. За кількістю іноземних студентів серед 228 навчальних закладів України Полтавська державна аграрна академія посіла 83 місце.