Міжнародне підвищення кваліфікації викладачів факультету технологій тваринництва та продовольства

Науково-педагогічні працівники факультету технологій тваринництва та продовольства Лариса Кузьменко та Павло Ващенко з 08 по 15 квітня 2024 року пройшли навчання в Університеті Нюртінген-Гайслінген (Німеччина). Міжнародна програма покращення навичок відбулася в рамках реалізації проекту 101083023 - SULAWE - ERASMUS-EDU-2022-CBHE «Sustainable Livestock Production and Animal Welfare» (SULAWE) модудю 3 «Цифровізація тваринництва». До складу делегації для проходження навчання крім представників Полтавського державного аграрного університету увійшли науково-педагогічні працівники Національного університету біоресурсів і природокористування України, Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, члени асоціацій виробників молока та «Свинарі України» та Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти.

Програма навчання включала питання діджиталізації тваринництва в Німеччині, а саме контролю за станом здоров’я, мікроклімату у виробничих приміщеннях, управління пасовищами й оцінки їх врожайності, технологічних процесів заготівлі і зберігання кормів, годівлі тварин та доїння корів. Ознайомитись на практиці з впровадженими діджитал-технологіями у виробництво учасники візиту змогли під час екскурсій на експериментальну базу, інститут техніки та дослідні поля університету та підприємства різних галузей тваринництва.

Окрім виконання основної програми навчання за модулем проекту члени групи ознайомились з історією створення, структурою та організацією підготовки студентів в університеті Нюртінген-Гайслінген. Це потужний заклад вищої освіти, який має більше 5,5 тис. студентів, 16 бакалаврських, 15 магістерських та 20 програм для іноземних студентів. Координатори проекту познайомили присутніх з іншими проектами, у виконанні яких приймають участь науковці університету.

Учасники навчання провели грунтовну групову роботу по опису й наповненню матеріалами модулю 3 «Цифровізація тваринництва» та обговорили зміст монографії, видання якої заплановано за результатами розробки модулю.