Навчальна практика «Основи фахової діяльності» у здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва

У межах навчальної практики «Основи фахової діяльності» здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня за ОПП Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва разом із викладачкою Світланою Усенко відвідали анатомічний музей кафедри анатомії людини Полтавського державного медичного університету.

Цікаву та змістовну екскурсію провів завідувач кафедри доктор медичних наук, професор Шерстюк Олег Олексійович.

 

У діяльності кафедри анатомії людини тісно поєднуються педагогічний процес і виховна робота. Зараз колекція музею має особливу цінність, оскільки виготовлення нових препаратів стає досить складним завданням.

Усю експозицію музею можна розділити на декілька основних груп: підбір оригінальних кісткових і 3D-препаратів; препарати суглобів і м’язів; вологі анатомічні препарати всіх органів людини; муміфіковані тотальні препарати; підбір ін'єкційно-корозійних препаратів; тривимірні моделі багатьох органів; двовимірні колажі світлин матеріалів дисертаційних робіт; колекція препаратів розвитку людини в онтогенезі та вад розвитку; портрети видатних учених-анатомів; крилаті вислови про медицину латиною. У кімнаті «сухих препаратів» експонується підбір скелетів плодів людини на різних етапах розвитку.

 

  

Особливий інтерес викликає оригінальна колекція корозійних препаратів печінки тварин, яка складається із близько сорока експонованих препаратів, і приблизно така ж кількість міститься у запаснику музею кафедри.

На запитання здобувачів вищої освіти, що виникли під час екскурсії, вичерпні відповіді надала викладачка кафедри анатомії людини Корчан Наталія Олександрівна.

Екскурсія була змістовною і пізнавальною для студентів і справила на них неабияке враження, про що вони залишили схвальний відгук у журналі відвідувань музею. Потрібно також звернути увагу на те, що демонстрація наслідків впливу шкідливих звичок на організм людини та майбутнього потомства спонукала молодь замислитися над своїм способом життя. 

 

 

 

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: