ПДАУ та ЛНУ імені Тараса Шевченка об’єднують зусилля для розвитку освіти та науки

 

4 квітня 2024 року до Полтавського державного аграрного університету завітала ректорка Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка»  Олена Караман, щоб підписати меморандум про співпрацю. Цей документ засвідчує спільне прагнення обох закладів вищої освіти до розвитку освіти та науки, а також підготовки висококваліфікованих фахівців, які відповідають потребам сучасного ринку праці.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ректор ПДАУ Олександр Галич зазначив, що об’єднання інтелектуальних і матеріально-технічних ресурсів обох університетів сприятиме досягненню значних успіхів у сфері освіти й науки. Спільна наукова діяльність, розроблення та реалізація інноваційних проєктів, академічна мобільність здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників – усе це забезпечить підготовку фахівців, які мають необхідні знання, навички та компетенції для успішної кар’єри.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ректорка ЛНУ імені Тараса Шевченка Олена Караман підкреслила, що вони прагнуть до об’єднання зусиль та ресурсів з ліпшими освітніми закладами України для того, щоб забезпечити високу якість освіти та наукових досліджень. Вона також висловила впевненість, що спільна робота з ПДАУ дасть змогу ЛНУ імені Тараса Шевченка зробити значний внесок у розвиток України.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Цілями співпраці є:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• спільне розв'язання актуальних проблем освіти та науки на локальному, регіональному, державному та міжнародному рівнях;
• налагодження ефективної взаємодії між представниками обох закладів вищої освіти для визначення пріоритетних напрямів співпраці;
• обмін інтелектуальним потенціалом і матеріально-технічною базою для досягнення ліпших результатів в освітній діяльності.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Підписання меморандуму – це важливий крок на шляху розвитку співпраці  Полтавського державного аграрного університету та Державного закладу «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Спільними зусиллями два заклади вищої освіти зможуть зробити вагомий внесок у розвиток освіти та науки, а також підготувати висококваліфікованих фахівців, які відповідають потребам сучасного ринку праці.