ПДАУ та СНАУ об’єднують зусилля для розвитку аграрної освіти та науки

 

27 березня 2024 року Полтавський державний аграрний університет і Сумський національний аграрний університет підписали договір про співпрацю, який розширить і поглибить партнерські відносини між двома провідними закладами вищої освіти в аграрній галузі України.

Ректор ПДАУ Олександр Галич і проректор з науково-педагогічної, наукової роботи Олег Горб відвідали СНАУ з метою вивчення досвіду формування сучасної матеріально-технічної бази освітнього процесу завдяки співпраці з агробізнесом. Сторони також обговорили можливості об’єднання зусиль щодо розвитку академічного обміну, наукових досліджень і спільних проєктів.

Підписаний договір стане першим кроком до нових можливостей для обох університетів, які мають багатий досвід у навчанні, наукових дослідженнях і розвитку аграрної галузі в Україні.

У документі передбачено:

• проведення спільних наукових досліджень;

• пошук шляхів поліпшення освітніх програм;

• реалізацію міжнародних грантів і дослідницьких проєктів;

• академічний обмін студентами та викладачами;

• спільні наукові публікації та конференції.

Ректор ПДАУ Олександр Галич зазначив, що у Полтавського державного аграрного університету та Сумського національного аграрного університету є багатий досвід співпраці між студентами, співробітниками та науковцями. Університети завжди допомагали один одному і будуть це робити й надалі.

Ректор СНАУ Володимир Ладика висловив упевненість, що співпраця між університетами стане кроком уперед у розвитку освіти та науки в аграрній галузі України. За його словами, важливо, щоб університети, підтримуючи один одного, підтримували й аграрний сектор економіки України.

Під час робочого візиту делегація ПДАУ ознайомилася з новоствореною бізнес-школою та аудиторіями факультету економіки і менеджменту, лабораторіями інженерно-технологічного факультету та полігоном СНАУ, а також оглянула бомбосховища.

Співпраця між ПДАУ та СНАУ стане значним кроком у розвитку аграрної освіти та науки в Україні, сприятиме підготовці висококваліфікованих кадрів для аграрного сектора та забезпечить його інноваційний розвиток.