Полтавський державний аграрний університет та Акціонерне товариство «ПОЛТАВА-БАНК» підписали меморандум про співпрацю з метою підготовки кваліфікованих кадрів і розвитку інновацій

 

22 березня 2024 року до ПДАУ завітав заступник голови правління АТ «ПОЛТАВА-БАНК» Сергій Монастирний для підписання меморандуму. Він підкреслив важливість співпраці як для Університету, так і для комерційного банку та відзначив, що існує постійна потреба в кваліфікованих банківських працівниках, і протягом багатьох років Університет успішно її задовольняє завдяки випускникам факультету обліку та фінансів, зокрема спеціальності 072 Фінанси, банківська справа та страхування.


Декан факультету обліку та фінансів Олександр Безкровний відзначив, що взаємодія з потенційними стейкхолдерами, зокрема і з АТ «Полтава-банк», надзвичайно важлива для Полтавського державного аграрного університету загалом і для факультету обліку та фінансів зокрема, оскільки факультет у межах спеціальності 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок готує фахівців  фінансового профілю, зокрема й для банківської сфери. Готуючи фахівців банківської сфери, кафедра фінансів, банківської справи та страхування досить ґрунтовно підходить до теоретичних і практичних питань банківництва і намагається враховувати думку потенційних стейкхолдерів під час підготовки кваліфікованих спеціалістів.   Олександр Безкровний наголосив на доцільності залучення банківських установ до розроблення освітніх програм, адже лише завдяки такій взаємодії  можливо  сформувати конкурентоспроможного кваліфікованого спеціаліста.


Завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування Олексій Зоря наголосив на тому, що  співпраця нашого Університету з банківськими установами загалом та АТ «Полтава банк» зокрема дає можливість нашим студентам отримати практичний досвід під час навчальних, виробничих (переддипломних) практик, проведення спільних зі стейкхолдерами навчальних лекцій, консультацій, крім того, це ще й нагода реалізувати спільні науково-дослідні проєкти.
 

На сьогодні АТ «ПОЛТАВА-БАНК» активно долучається до:


- обговорення освітньо-професійної програми 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок;
- спільних навчальних проєктів, зокрема проведення гостьових лекцій;
- надання можливості студентам проходити виробничі (переддипломні) практики;
- працевлаштування наших випускників.


Ректор ПДАУ професор Олександр Галич відзначив, що Університет також готує фахівців інших спеціальностей, які можуть бути цікавими для АТ «ПОЛТАВА-БАНК».


Загалом, зважаючи на активне процвітання та розвиток АТ «ПОЛТАВА-БАНК», його стійку фінансову позицію на ринку надання банківських послуг, можливості для співпраці з Полтавським державним аграрним університетом можуть бути ширшими, зокрема участь в організації та проведенні науково-практичних, науково-методичних конференцій, обмін навчально-методичними матеріалами, вдосконалення практичної підготовки здобувачів вищої освіти шляхом стажування, організація спільних наукових та інноваційних проєктів, подальша активна участь у розробленні освітніх програм і нових навчальних курсів.


Власне ці та інші умови активно обговорювали представник АТ «ПОЛТАВА-БАНК» Сергій Монастирний і ректор ПДАУ професор Олександр Галич, голова вченої ради Валентина Аранчій, декан факультету обліку та фінансів професор Олександр Безкровний, завідувач кафедри фінансів, банківської справи та страхування професор Олексій Зоря. Тож у підсумку ділової зустрічі було підписано меморандум про співпрацю між сторонами.