Професійне навчання державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування

Підготовка висококваліфікованих фахівців для сфери публічного управління є багатокомпонентним процесом, який включає: навчання за бакалаврськими, магістерськими освітньо-професійними (ОПП) / освітньо-науковими програмами та освітньо-науковими програмами докторів філософії; підвищення кваліфікації державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їхніх перших заступників і заступників, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад; стажування, а також набуття навичок завдяки можливостям неформальної та інформальної освіти. Ефективне функціонування усіх складових системи підготовки фахівців для сфери публічного управління обумовлює використання можливостей співпраці між закладами вищої освіти усіх форм власності,  Національним агентством України з питань державної служби, регіональними центрами підвищення кваліфікації (РЦПК), громадськими організаціями, органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління та адміністрування, які забезпечують реалізацію ОПП Зв’язки з громадськістю, добре розуміють важливість такої співпраці для виконання завдань професійного навчання публічних службовців. Кафедра постійно розширює партнерські зв’язки з інститутами публічної влади, використовує для навчання можливості РЦПК та інноваційні форми надання освітніх послуг. Уже традиційним стало використання в навчальному процесі такого формату як «Практичні кейси від здобувачів вищої освіти», започаткованого головою ради з якості освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування Сердюк О. І., що дуже добре сприймається студентами бакалаврського та магістерського рівнів. Завідувачка кафедри д. держ. упр., професорка Лозинська Т. М., яка 2–3 квітня цього року на базі РЦПК проводила навчання службовців органів місцевого самоврядування за авторською програмою «Державна політика у сфері територіальної організації влади», також вдалася до можливостей використання практичних кейсів, але вже від випускників ОПП Зв’язки з громадськістю. На запрошення Т. Лозинської до реалізації програми підвищення кваліфікації для службовців ОМС долучилася випускниця ПДАУ 2023 р. магістр з публічного управління та адміністрування, а нині секретар Опішнянської селищної ради Масюк Ю. М., яка ознайомила слухачів з реалізованими та запланованими проєктами розвитку Опішнянської територіальної громади.

Колектив кафедри щиро вдячний нашим талановитим студентам і випускникам за співпрацю, допомогу в удосконаленні ОПП, в практичній підготовці студентів і підвищенні кваліфікації фахівців публічної сфери!