Студенти академії відвідали потужні підприємства В.Багачки та Лубенщини

Полтавська державна аграрна академія це сучасний навчальний заклад, де значну увагу у підготовці фахівців приділяють практичним знанням. Саме тому студенти академії постійно приймають участь у виїзних заняттях на провідних підприємствах України, зустрічаються з представниками органів місцевого само-врядування, бізнесу, вивчають попит та пропозицію на ринку Полтавщини.

Кафедра підприємництва і права – у числі лідерів за кількістю таких занять, де теоретичні знання вміло випробовують на практиці. Минулий тиждень не став виключенням.

19 жовтня 2016 року для студентів факультету економіки та менеджменту 1 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», студентів першого курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Економіка» та студентів 3го курсу спеціальності «Менеджмент» було організовано екскурсію до Великобагачанського району Полтавської області. Зокрема, студенти ознайомилися з виробництвом молока та його переробкою на ПП «Білоцерківська агропромислова група». Оглядову екскурсію цікаво та змістовно провела заступник директора з якості продукції ПП «Білоцерківська агропромислова група» Ірина Коржова. Студенти мали змогу ознайомитись як з історією та перспективами розвитку під-приємства, так і з напрямами діяльності на сучасному етапі. Також наголошено, що підприємство радо чекає на фахівців молочної промисловості, надаючи їм гі-дну заробітну плату та умови праці.

ПП «Білоцерківська агропромислова група» − провідний виробник нату-ральних, високоякісних молочних продуктів, що здобули визнання споживача не тільки у більшості областей України, а і далеко за її межами. В ході екскурсії студенти усвідомили, що досягнення цього стало можли-вим завдяки впровадженню на підприємстві сучасних систем управління щодо забезпечення якості та безпечності харчових продуктів у відповідності до станда-ртів: продукція виробляється на сучасному європейському обладнанні провідних компаній Німеччини, Швеції, Швейцарії і особлива увага приділяється ретельно-му контролю відповідності продукції, на всіх етапах виробництва за принципом «від поля – до столу». Підприємство системно спрямовує інвестиції у вдосконалення процесу ви-робництва, покращення мобільності та безпечності умов доставки власної продукції. Перспективу своєї діяльності працівники цього потужного виробництва та переробки молока вбачають у створенні сучасного комплексу із виробництва по-вного спектру високоякісних продуктів харчування з оптимізованим співвідно-шенням ціни та якості для задоволення смаків найвибагливішого споживача.

Під час екскурсії виробництвом ПП «Білоцерківська агропромислова група», студенти Полтавської державної аграрної академії також отримали чіткі уя-влення щодо можливостей місцевого ринку праці в Україні на прикладі підприємств Великобагачанського району.

Також в рамках проведення екскурсії студенти стали учасниками семінару з енергоефективності та енергозбереження, використання відновлювальної енергії на об’єктах соціальної сфери та в сільських територіях Полтавщини, в рамках співпраці з Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Великій Багачці.

Учасників заходу привітало керівництво Великобагачанського району. Координатор обласного підрозділу впровадження Проекту Віталіна Старчик представила презентацію на тему «Енергоефективність та відновлювальні джерела енергії в рамках проекту МРГ», наголосивши, що Проект покликаний змінити ситуацію, підвищуючи рівень обізнаності місцевого населення і органів влади, дотримуючись використання новітніх технологій для вирішення локальних енер-гетичних проблем у безпечний для довкілля спосіб. В ході зустрічі розглядалися питання щодо реалізації Проекту ЄС/ПРООН на території району у напрямку впровадження енергозбереження.

Не могли оминути стороною і санаторій «Псел», що знаходиться у район-ному центрі. Затишний і охайний, з чудовими краєвидами зачарував студентів. Приємно усвідомлювати, що Полтавщина – це край багатий не тільки родючим чорноземом, а і має потужний рекреаційний потенціал.

Тиждень виявився насиченим на події і 20 жовтня студенти першого курсу спеціальності «Менеджмент» відвідали ТОВ «Лубенський молочний завод». Де після перегляду фільму про діяльність підприємства та його історію ознайомили-ся і з процесом виробництва.

Ми висловлюємо щирі слова подяки тим людям, які сьогодні розуміють значення практичної підготовки для студентства, тим, хто має можливість і допо-магає формувати високопрофесійних фахівців для нашої держави.

Участь у таких заходах сприяє становленню у студентів усвідомленого бачення власного майбутнього у контексті розвитку регіональної економіки, фор-мує активну громадську позицію.

Ми щиро дякуємо за надану можливість з ознайомленням діяльності ПП «Білоцерківська агропромислова група» голові ради директорів Віктору Володимировичу Кордубану, ТОВ «Лубенський молочний завод» директору Володимиру Миколайовичу Дорошу, координаторам Спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Полтавській області Віталіні Миколаївні Старчик та Галині Геннадіївні Бут та представникам органів місцевого самоврядування Великобагачанського району.

 

Приємно зазначити, що студенти академії - це бажані гості та працівники підприємств, які гостинно запросили на екскурсію. І приємніше, коли ці студенти активні та розумні, а в академії тільки такі і навчаються! 

 

Статтю підготував Станіслав Романенко, студент 1 курсу скороченого терміну навчання, спеціальності «Економіка».