VI традиційна Гімназіада Полтавщини серед юнаків з волейболу розпочалася!

 

28 березня 2024 року в Полтавському державному аграрному університеті відбулося урочисте відкриття VI традиційної Гімназіади Полтавщини серед юнаків.

Перед початком змагань юнаків очікувала цікава профорієнтаційна зустріч. Доцент кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Лахач Тамара презентувала Полтавський державний аграрний університет: його багату історію, структуру, міжнародну діяльність, можливості для волонтерства та зв’язки з роботодавцями.

Особливості вступної кампанії 2024 року детально розкрила відповідальний секретар приймальної комісії Університету Валерія Осташова.

Далі в спортивному комплексі розгорнулося урочисте відкриття Гімназіади. Ця масштабна спортивна подія зібрала юних спортсменів із семи об’єднаних територіальних громад:

• Горішньоплавської,

• Семенівської,

• Новооржицької,

• Миргородської,

• Сенчанської,

• Зіньківської,

• Новосанжарської.

З вітальним словом до учасників змагань звернувся ректор Полтавського державного аграрного університету Олександр Галич, який наголосив на важливості спорту в житті молоді, його виховного потенціалу та формування здорового способу життя та єднання юнаків, таких змагань для розвитку фізичної культури, а також підкреслив символічність проведення Гімназіади в стінах ПДАУ, адже Університет пишається своїми спортивними традиціями та прагне їх примножувати.

Свої настанови юним спортсменам також висловив завідувач кафедри фізичного виховання і спорту Петро Літвітов, який побажав їм чесних змагань, нових рекордів та особистих перемог, а вихованці тренера-викладача секції карате Водо-кай Руслана Латишева продемонстрували майстерність східних єдиноборств.

Начальниця Полтавського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Юлія Гордієнко подякувала ПДАУ за підтримку та віру в молодих спортсменів і висловила впевненість, що вони будуть прославляти Полтавську область своїми спортивними здобутками.

Присутніх на відкритті Гімназіади також привітав колектив сучасно-естрадного танцю «A.D.V.A.N.C.E.», подарувавши глядачам феєричний танцювальний номер.

Спорт – це велика сила, яка об’єднує людей різного віку та прагнень! ПДАУ щиро вірить у кожного учасника Гімназіади та бажає успіхів, чесних змагань та яскравих перемог! Бажаємо успіхів і перемоги всім учасникам VI традиційної Гімназіади Полтавщини! Нехай переможе найсильніший!