Відбулося засідання вченої ради ПДАУ

 

У вівторок, 29 серпня 2023 року, відбулося зібрання вченої ради Полтавського державного аграрного університету.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Відкрила засідання голова вченої ради професорка Валентина Аранчій. На початку роботи ректор ПДАУ вручив атестати доцента співробітникам Університету: доценту кафедри селекції, насінництва і генетики Юрію Барату та доцентці кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Оксані Мокляк. Дипломи доктора філософії отримали Олександр Глазов і Микола Вовк.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Не залишилися поза увагою співробітники ПДАУ, які брали участь у роботі комісії щодо фіксації факту пошкодження / руйнування об’єктів нерухомого майна житлового призначення в м. Херсоні, спричиненого підривом греблі Каховської гідроелектростанції. Кандидат технічних наук, доцент кафедри механічної та електричної інженерії Олександр Петраш і швейцар адміністративного корпусу Олександр Тіцький отримали подяки ректора ПДАУ Олександра Галича. З огляду на закінчення повноважень членів вченої ради подяку ПДАУ отримали Василь Чуга та Алла Світлична за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у діяльність Університету і вченої ради.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Потім голова вченої ради Валентина Аранчій презентувала звіт про роботу за 2022/2023 навчальний рік. Вона доповіла про всі ключові питання, які вчена рада розглядала протягом минулого року та побажала плідної співпраці у новому навчальному році. Також Валентина Аранчій ознайомила присутніх зі змінами персонального складу постійних комісій вченої ради ПДАУ та планом роботи вченої ради Університету на 2023/2024 навчальний рік.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Про затвердження Стратегії розвитку інклюзивного освітнього середовища в Полтавському державному аграрному університеті до 2030 року та плану проведення заходів з виховної, організаційної і просвітницької роботи підрозділами Полтавського державного аграрного університету на 2023—2024 рік доповіла проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку професорка Тамара Шаравара.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Наступним свою доповідь представив проректор з адміністративно-господарської частини Олег Дубинка. Він розповів про стан матеріально-технічної бази Полтавського державного аграрного університету у 2022/2023 навчальному році та про хід її підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2023/2024 навчального року.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Усі інші питання, які представив ректор ПДАУ Олександр Галич, були прийняті одноголосно. Наостанок було окреслено основні напрями науково-педагогічної роботи у ПДАУ на найближчий час.