Відбувся круглий стіл до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру

Із нагоди 80-х роковин трагедії Бабиного Яру факультет обліку та фінансів ПДАУ та з метою вшанування історичної пам’яті й висвітлення інформації про ті важкі й трагічні події нашої історії організував і провів 23 вересня 2021 року круглий стіл зі здобувачами вищої освіти спеціальностей 052 Політологія та 072 Фінанси, банківська справа та страхування.
Доцент Кончаковський Євген Олегович виступив із доповіддю, в якій не тільки виклав факти про цю трагічну сторінку в історії нашого народу, а й порушив важливі питання організації пам’ятних заходів, створення місць вшанування жертв і недопущення подібних катастроф у майбутньому.
У дискусії взяли участь доцент Ліпський Роман Вікторович і всі присутні на заході здобувачі вищої освіти факультету. Учасники з’ясовували, чому ж так важливо пам’ятати про трагедію Бабиного Яру. А для того, щоб ніколи не повторювалися подібні злочини проти людяності в майбутньому. Слід завжди пам’ятати, що Бабин Яр став Братською могилою і символом Голокосту в Україні, некрополем для більше ніж 100 000 цивільних громадян і військовополонених. Жертвами нацистів стали євреї, роми, українські націоналісти, радянські військовополонені, пацієнти київської психіатричної лікарні та інші національні чи соціальні групи, яких окупанти вважали ворогами або ж "просто зайвими"… Тому заплановані заходи — це нагода віддати шану невинним жертвам і виправити історичну несправедливість, адже за часів радянської влади трагедія Бабиного Яру ретельно замовчувалася.