Відкритий діалог: погляд на портрет лідерства

Щороку 20 лютого в Україні вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні, які не вагаючись пожертвували своїм життям за ідеали справедливості, демократії та гідності. Герої Небесної Сотні змінили нашу історію, хід наших думок і показали світові всю силу, стійкість і незламність нашої нації.
Тож за ініціативи кафедри менеджменту ім. І. А. Маркіної саме цього дня, 20 лютого 2024 року, було запрошено громадського діяча лауреата премії КМУ «Внесок молоді в розвиток держави» Антона Нестеренка. Під час лекції-бесіди на тему «Портрет лідерства» порушувалися питання лідерства та визначення його сутності в сучасному суспільстві, адже лідерство стає важливим чинником, що визначає не лише успіх окремої особистості, але й загальний розвиток і динаміку громади. Портрет лідерства охоплює не лише вміння керувати іншими, але й здатність інспірувати, мотивувати та надихати до досягнення спільних цілей. У сучасному світі лідерство потребує від особистості гнучкості та адаптивності, оскільки суспільні та технологічні зміни постійно впливають на вимоги до лідерських якостей. Крім того, для лідерства потрібне вміння спілкуватися з командою та мотивувати її, тоді як ефективна командна взаємодія ґрунтується на співпраці та взаємодопомозі всередині групи. Це особливо важливо, адже заняття проводилось у рамках дисципліни «Командоутворення та командний менеджмент».
Відповідаючи на запитання студентів, Антон Нестеренко поділився власним досвідом навчання і співпраці з особистостями, які надихають на громадську діяльність.
Дякуємо пану Антону, адже його виступ став не лише захопливою інтелектуальною подією, але й джерелом невичерпного досвіду для нас усіх.
Щира вдячність ЗСУ за кожен день, який нам дарують, і за можливість насолоджуватися життям у всій його красі!