Всеукраїнська ветеринарна конференція: відкриття нових горизонтів у ветеринарній медицині

 

Саме такої думки дійшли учасники дводенної Всеукраїнської ветеринарної конференції «Актуальні питання ветеринарної практики», присвяченої пам’яті кандидата ветеринарних наук, доцента, заслуженого працівника ветеринарної медицини України Сергія Васильовича Аранчія, що проходила 12–13 вересня 2023 року в приміщенні Полтавського державного аграрного університету.

Захід привернув увагу виробників ветеринарної продукції, корму для тварин, ветеринарів-практиків, а також викладачів і студентів цього профілю. Спонсорами та партнерами конференції стали Purina ProPlan, Royal Canin, БіоТестЛаб, VetBio, Monge, Ветсинтез, Collar, Elanco, Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, Vektr-A, VET TOPic, SUPERIUM, Orozyme, Ceva, Implant Vet, Suziria. Представники цих брендів, окрім експозицій, підготували цікаві та змістовні виступи з метою презентації своєї продукції та популяризації ветеринарних сучасних трендів.

 

На початку конференції присутніх привітали ректор ПДАУ Олександр Галич і начальниця Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Яніна Аранчій, яка передала факультету ветеринарної медицини подарунок від її організації — новенький потужний ноутбук. Яніна Аранчій під час виступу наголосила на важливості професії - ветеринарний лікар! Та й вислів - «Лікар лікує людей, а ветеринар – людство» - не втрачає своєї актуальності!

 

У роботі заходу взяли участь і працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області: начальник Полтавської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Вадим Пономаренко, в.о. директора регіональної лабораторії Держпродсподживслужби в Полтавській області Марина Семенко, начальник Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області - Іван Климась.

Під час проведення конференції відбулося підписання меморандуму про співпрацю з БіоТестЛаб, яку представляла експертка Ніла Бабкіна. Отже, ряди стейкхолдерів ПДАУ активно поповнюються. До речі, Олександр Галич і декан факультету ветеринарної медицини Сергій Кулинич вручили подяки партнерам Університету, які долучилися до проведення конференції.

 

Головним спонсором конференції був бренд Purina Pro Plan, з яким минулого року наш Університет уклав договір про співпрацю. Регіональна менеджерка компанії Марина Дикань розповіла, що фахівці Purina Pro Plan активно долучаються до підготовки студентів ветеринарного профілю, готуючи тематичні лекції з фізіології травлення тварин, та з радістю відвідують заходи, які сприяють популяризації ветеринарії, інформаційному обміну між фахівцями цієї справи.

Також серед гостей конференції був видавець інформаційної продукції для фахівців ветеринарної медицини та власників хатніх улюбленців, зокрема журналів «VET TOPic», «Зоодруг», «GROOM SERVICE», Олександр Адамюк, який із захватом прокоментував масштаб і рівень підготовки цієї події.

 

Окрім представників ветеринарних брендів, перед гостями конференції виступили відомі науковці та практики Анна Кондратьєва, Дмитро Бережний, Анна Степаненко, Владислав Римський. Наприкінці конференції, після виступів спікерів, розпочалися тематичні майстер-класи з остеосинтезу тазу та ультразвукової діагностики серця.

 

Більше фото>