Випускник ПДАУ, який працює у США, розповів студентам-ветеринарам про перспективи працевлаштування за фахом у цій країні

 

Михайло Озьменчук — випускник факультету ветеринарної медицини Полтавського державного аграрного університету. Свій перший міжнародний досвід роботи він здобув у країнах Європи, зокрема у Німеччині та Данії, потім виграв green card і переїхав до США, де підтвердив свій диплом (процедура нострифікації) та склав іспит з англійської мови, що дало йому змогу влаштуватися на роботу у місцевій клініці ветеринарної медицини, що в штаті Невада. 
Михайло дуже цікаво розповів студентам-ветеринарам і працівникам факультету про свій життєвий досвід   роботи за кордоном. Загалом темою онлайн-лекції була  робота лікаря ветеринарної медицини у США. Спікер висвітлив три важливі питання стосовно цієї роботи: 
 
1. Як пройти нострифікацію за кордоном, щоб підтвердити диплом, отриманий в Україні. 
 
2. Які бувають типи ветеринарних клінік у США (загальна практика, спеціалізовані клініки та швидка допомога). 
 
3. Переваги й недоліки роботи у США, специфіка вимог до ветеринарних лікарів у різних штатах. 
 
Учасники лекції із захватом сприйняли таку можливість, активно обговорювали нову інформацію та ставили спікеру запитання, оскільки можливість отримати міжнародний досвід і практику в інших країнах, безперечно, цікавить сучасну молодь, і диплом ПДАУ відкриває перед нею такі перспективи!