Засідання вченої ради Полтавського державного аграрного університету

 

27 лютого у Полтавському державному аграрному університеті відбулося засідання вченої ради під головуванням професорки Валентини Аранчій. 
 
Після затвердження порядку денного та регламенту роботи засідання ректор ПДАУ Олександр Галич і засновник громадської організації «Прогресильні» Богдан Ференс підписали меморандум про співпрацю в рамках проєкту «Острівці Прогресильності». 
 
Далі було відзначено окремих працівників Університету. Орден «Науковець року» від Президента Національної академії наук України отримала завідувачка кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького Світлана Усенко; диплом академіка Національної академії наук вищої освіти України було вручено завідувачу кафедри геоматики, землеустрою та планування територій Сергію Шевчуку; диплом почесного професора ПДАУ отримав Михайло Харченко.
Також передано подяку від ЦК Профспілки працівників АПК для ректора ПДАУ Олександра Галича та голови профспілки Юлії Радочіної. Атестати вчених звань отримали Станіслав Ковальчук (професора), Олександр Брикун та Ігор Коломак (доцентів). 
 
З огляду на зміни в адміністративному менеджменті факультету ветеринарної медицини було заслухано доповідь ректора ПДАУ Олександра Галича про внесення змін до персонального складу постійної комісії вченої ради Полтавського державного аграрного університету з питань наукової та інноваційної діяльності. Замість Валентини Євстаф’євої до складу цієї ради увійшов Віталій Мельничук. 
 
Потім присутні заслухали звіти. Проректор з науково-педагогічної, наукової роботи Олег Горб доповів про підсумки проведення наукової роботи Полтавського державного аграрного університету за 2023 рік; голова Ради молодих вчених Станіслав Ковальчук — про підсумки проведення наукової роботи молодими вченими ПДАУ за 2023 рік; головний бухгалтер Світлана Лінська — про фінансову діяльність ПДАУ за 2023 рік; проректорка з науково-педагогічної роботи Олена Костенко — про основні засади популяризації принципів і норм академічної доброчесності учасниками освітнього процесу ПДАУ; голова Наукового товариства здобувачів вищої освіти ПДАУ Євген Тютюнник прозвітував про діяльність товариства за 2023 рік.
 
Ректор ПДАУ Олександр Галич повідомив про представлення науково-педагогічних працівників Університету до присвоєння вченого звання доцента: по кафедрі менеджменту ім. І. А. Маркіної — доцентки Аліни Олійник і по кафедрі селекції, насінництва і генетики — доцентки Анни Рибальченко.
 
Про моніторинг результатів успішності студентів ПДАУ за перший семестр 2023/2024 навчального року розповів начальник навчального відділу Андрій Дорошенко.
 
Керівниця відділу маркетингу Інна Сенько доповіла про результати моніторингу інформаційного супроводу заходів ПДАУ на офіційному сайті та в соціальних мережах за 2023 рік.
 
Наприкінці засідання проректор з науково-педагогічної, наукової роботи Олег Горб оприлюднив низку важливих питань, які були підтримані вченою радою.