Засідання вченої ради Полтавського державного аграрного університету: плани, перспективи і партнерство

 

У ПДАУ традиційно відбулася вереснева вчена рада під головуванням професора Валентини Аранчій.


Після затвердження порядку денного та регламенту роботи засідання ректор ПДАУ Олександр Галич і директор ТЦ «Епіцентр» Валерій Смоквина поставили свої підписи під меморандумом про співпрацю. Безперечно, це знакова подія, оскільки співпраця з цим потужним вітчизняним брендом відкриває широкі перспективи практики та працевлаштування для студентів багатьох спеціальностей.

Під час проведення вченої ради було відзначено досягнення студента факультету технологій тваринництва та продовольства майстра спорту Андрія Кулика грамотою ПДАУ за спортивні здобутки, які слугують гідним прикладом для інших студентів університету, наполегливість у досягненні результатів у різних спортивних змаганнях на національному та міжнародному рівнях. Нещодавно спортсмен завоював одразу дві нагороди на чемпіонаті світу 2023 з армрестлінгу серед молоді з порушенням опорно-рухового апарату в місті Алмати (Казахстан).

Після урочистої частини вчена рада перейшла до розгляду питань відповідно до порядку денного. Голова вченої ради професор Валентина Аранчій оприлюднила інформацію про внесення змін до персонального складу вченої ради ПДАУ та зміни до складу постійних комісій.

Одним із ключових питань, винесених на розгляд членів вченої ради, було обговорення подання про присвоєння наукового звання доцента кандидату технічних наук доценту кафедри механічної та електричної інженерії Олександру Петрашу. Вчена рада одноголосно підтримала це рішення.

Потім проректор з науково-педагогічної роботи, голова Ради з якості вищої освіти Олена Костенко розповіла про план роботи Ради на 2023/2024 навчальний рік та ознайомила присутніх зі сторінкою Ради з якості вищої освіти на сайті університету.

Про моніторинг результатів складання семестрового контролю студентами ПДАУ за другий семестр 2022/2023 навчального року доповів начальник навчального відділу Андрій Дорошенко. Він відзначив підвищення рівня середніх балів оцінювання студентів усіх спеціальностей.

Наступним свою доповідь представив провідний фахівець з питань цивільного захисту Віктор Бондаренко. Він висвітлив інформацію про стан цивільного захисту в ПДАУ.

Наприкінці засідання заступник голови вченої ради, ректор Олександр Галич оприлюднив низку важливих питань, які були підтримані вченою радою, а саме: Концепція розвитку викладання, вивчення та використання англійської мови в ПДАУ, Положення про Раду з якості вищої освіти, Положення про навчально-науковий інститут агротехнологій, селекції та екології, програми підвищення кваліфікації слухачів тощо.