Зустріч магістрантів спеціальності 015 Професійна освіта із професіоналом-практиком

26 квітня 2023 року відбулася зустріч студентів спеціальності 015.37 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології) з фахівцем із харчових виробництв, викладачем спецдисциплін технологічного циклу, спеціалістом вищої кваліфікаційної категорії Лохвицького механіко-технологічного фахового коледжу Полтавського державного аграрного університету, викладачем-методистом Корнієнко Ларисою Владиславівною. Темою однієї із запланованих зустрічей, пов’язаних з аграрним виробництвом і переробкою сільськогосподарської продукції та харчовими технологіями, стала «Технологія виробництва пива».

1 / 24
2 / 24
3 / 24
4 / 24
5 / 24
6 / 24
7 / 24
8 / 24
9 / 24
10 / 24
11 / 24
12 / 24
13 / 24
14 / 24
15 / 24
16 / 24
17 / 24
18 / 24
19 /24
20 / 24
21 / 24
22 / 24
23 / 24
24 / 24

 

Під час зустрічі магістранти мали нагоду дізнатися про види і склад слабоалкогольного напою. Лекторка пояснила, як правильно тлумачити написи на етикетках, і що вони означають з погляду виробника та споживача.

Лариса Владиславівна деталізувала процес пивоваріння і продемонструвала на світлинах технологічні етапи, виробничі приміщення і обладнання найбільших в Україні і нашому регіоні заводів ПАТ «Оболонь» і ПрАТ «Фірма Полтавпиво». Цікавим для студентів було порівняння деяких особливостей технологій пивоваріння на таких заводах, як ВАТ «Пивзавод "Рогань"» і ПрАТ «Охтирський пивоварний завод».

Лекторка цікаво розповіла про технологічні особливості й етапи виготовлення цього слабоалкогольного напою, який поширений у виробничих масштабах уже понад 100 років, продемонструвала у короткометражних відеофільмах деякі нюанси його виробництва, зупинилася на найбільш цікавих етапах і прокоментувала їх.

Надзвичайно цікава і захоплива зустріч із Ларисою Владиславівною, професіоналом у питаннях харчових виробництв, дає надію не тільки на відродження традицій пивоваріння в Україні, а й на вдосконалення наявної рецептури цього стовідсотково натурального напою.