День органічного поля

4 липня 2017 року на базі провідного органічного сільськогосподарського підприємства ПП «Агроекологія» ( с. Михайлики, Шишацький р-н, Полтавська обл.) відбувся День органічного поля, де було продемонстровано ефективність роботи різних агротехнологій в органічному виробництві. Цільовою аудиторією були:
- сільськогосподарські виробники різних форм власності;
- представники влади;
- наукова спільнота;
- трейдери;
- преса.
Від Полтавської державної аграрної академії приймали участь: завідувач кафедри екології, охорони навколишнього середовища та збалансованого природокористування, д-р с.-г. н., професор Писаренко Віктор Микитович; радник ректора з питань науки к. с.-г. н., доцент Опара Микола Миколайович; завідувач кафедри селекції, насінництва та генетики, д-р с.-г. н., професор Тищенко Володимир Миколайович; доцент кафедри екології, охорони навколишнього середовища та збалансованого природокористування, заслужений винахідник України Самородов Віктор Миколайович; старший викладач кафедри екології, охорони навколишнього середовища та збалансованого природокористування Пономаренко Сергій Володимирович; к. е. н., доцент кафедри землеробства і агрохімії ім. В.І. Сазанова Чайка Тетяна Олександрівна; голова студентської ради факультету агротехнологій та екології Поляков Ігор Андрійович.
Захід було відкрито представниками влади, міжнародними експертами органічного сільськогосподарського виробництва та керівниками ПП «Агроекологія». Польова програма передбачала демонстрації посівів та сортів сільськогосподарських культур, ґрунтообробної техніки та обладнання, технології та техніки для приготування компосту й презентацію елементів точного землеробства в умовах органічного виробництва. Після колективного обіду були підведені підсумки Дня органічного поля, заслухані виступи представників партнерів заходу, надані відповіді на запитання, обговоренні польові презентації.
Доцільно відзначити зацікавленість громадськості до органічного сільського господарства, його поширення в Україні, обмін досвідом і налагодження контактів між виробниками продукції, техніки та технології для його ефективного ведення, активні дискусії з проблемних питань тощо.