День відкритих дверей «Фестиваль можливостей» у ПДАУ

2 грудня 2023 року в Полтавському державному аграрному університеті відбувся черговий день відкритих дверей. Гості мали змогу дізнатися про переваги навчання в нашому ЗВО, ознайомитися з його  спеціальностями.

Перед урочистою презентацією  кожен відвідувач зміг особисто переконатись у безлічі можливостей, які відкриваються перед студентами  під час навчання у ПДАУ і його коледжах.
Інтерактивні експозиції підготували всі навчально-наукові підрозділи ПДАУ:

• навчально-науковий інститут економіки, управління, права та інформаційних технологій (ННІ ЕУПІТ);
• навчально-науковий інститут агротехнологій, селекції та екології (ННІ АСЕ);
• ннженерно-технологічний факультет (ІТФ);
• факультет ветеринарної медицини (ФВМ);
• факультет обліку та фінансів (ФОФ);
• факультет технологій тваринництва та продовольства (ФТТП).
Також колоритні презентації своїх закладів зробили й відокремлені структурні підрозділи ПДАУ:
• Фаховий коледж управління, економіки і права;
• Аграрно-економічний фаховий коледж;
• Березоворудський фаховий коледж;
• Лубенський фінансово-економічний фаховий коледж;
• Хорольський агропромисловий фаховий коледж;
• Лохвицький механіко-технологічний фаховий коледж;
• Хомутецький фаховий коледж.
Численні експозиції дивували присутніх, привертаючи увагу найрізноманітнішими принадами. Тут було все: від власної випічки, бакалії та розмаїття сортів стиглих яблук до сучасних роботизованих систем, мобільних лабораторій, 3D-принтера та неймовірно милих кроликів. У відвідувачів буквально розбігалися очі від побаченого, адже день відкритих дверей у ПДАУ - це справжній фестиваль спеціальностей.


⠀⠀   

    

Тим часом в актовій залі було не менш цікаво. Ведучі заходу Станіслав Манько та Влад Стеблівський з перших секунд заволоділи увагою гостей, а коротенькі, проте змістовні розповіді успішних випускників ПДАУ, ще більше розігріли аудиторію.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ректор ПДАУ Олександр Галич у легкій невимушеній манері розповів присутнім про наш Університет, його структурні підрозділи та неймовірні можливості, які відкриваються перед нашими студентами та випускниками.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Директор Харківського регіонального центру якості освіти Олександр Сидоренко, чий виступ був наступним, навіть пошкодував про те, що свого часу не обрав для  навчання наш ЗВО. Натомість пан Олександр відзначив високий рівень нашого освітнього закладу та наголосив, що ПДАУ — це вибір, який варто зробити. До речі, шановний гість сказав, що був приємно вражений матеріально-технічною базою нашого Університету та аудиторним фондом, а також обладнаними укриттями, що, крім іншого, дають змогу безпечно проводити НМТ. Далі Олександр Сидоренко розповів про особливості НМТ 2024, зокрема повернення практики застосування металошукачів, посилення відеомоніторингу та блокування сторонніх вебсторінок, щоб вступники не могли порушувати правила складання тесту.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Відповідальний секретар приймальної комісії ПДАУ Валерія Осташова розповіла про особливості минулорічної вступної кампанії та зазначила те, що приймальна комісія завжди відкрита для майбутніх вступників.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Цікавим був виступ випускника ПДАУ, лідера Республіканського руху на Полтавщині Олега Слизька, який зазначив, що ПДАУ — це не просто кузня успішних людей, а місце, де навчається молодь, яка буде відбудовувати Україну.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Протягом усього заходу між презентаціями спікерів присутні насолоджувалися чудовими виступами наших юних обдарованих учасників народного ансамблю сучасної пісні «MAL-A-XIT» (художня керівниця – Софія Курбацька) та колективу сучасно-естрадного танцю «A.D.V.A.N.C.E.» (художня керівниця – хореограф Олена Калиахметова).