Екскурсія у музей ПДАА

Полтавщина – стародавній край, перлина України. Вона завжди вирізнялася щирістю, гостинністю і працьовитістю людей. Наш край славиться своїми родючими чорноземами, на яких споконвіку трудилися невтомні хлібороби. Щоб землі не втрачали родючості, тваринництво давало якнайкращі показники, а переробна і харчова галузі продовжували задовольняти попит навіть найвибагливіших споживачів. Необхідно було ще сто років тому створити у самому центрі, серці області, у місті Полтаві науковий осередок, кузню кадрів, які б несли науку й агрокультуру у сільське господарство і переробну харчову промисловість.
Унікальним сховищем пам’яток минулого і сьогодення нашого вишу став Народний музей історії Полтавської державної аграрної академії. На сьогодні тут розміщено близько трьох тисяч експонатів, із яких переважна більшість – оригінальні. Значна частина становить історичну, наукову та мистецьку цінність. Заслуговують на увагу й меморіальні речі.

 

 

Здобувачі вищої освіти всіх факультетів, курсів і спеціальностей мають можливість ознайомитись із експозиціями, «доторкнусь» до історії, стати свідками, відчути і пережити всі історичні етапи: від зародження самої ідеї відкриття закладу вищої освіти до сьогодення.
Для студентів першого курсу інженерно-технологічного факультету традиційно заплановано щорічну екскурсію до музею академії. У цьому навчальному році мали змогу відвідати експозиції здобувачі вищої освіти спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» разом із куратором академічної групи Поповим Станіславом В’ячеславовичем. Захоплююча розповідь завідувачки музею Локес Наталії Володимирівни за мить перенесла відвідувачів у далекі 20-ті роки минулого століття через скрутні лихоліття освітньої діяльності у часи голодомору, воєнну й післявоєнну добу і до славного сьогодення.
Зустріч нікого із відвідувачів не залишила байдужим! Адже всі усвідомлюють, що без історії немає ані сьогодення, ані майбутнього. Добра порада для всіх, хто ще не мав нагоди відвідати це надзвичайно цікаве й гостинне місце у нашому виші: знайдіть час і пориньте в атмосферу формування і становлення аграрної освіти на Полтавщині, станьте бодай на мить свідками подій, пов’язаних не лише із науковим минулим, а й із людськими долями талановитих, незборимих духом і силою визначних земляків.