Фестиваль науки у партнерському університеті в Польщі

На минулому тижні ректор  Полтавської державної аграрної академії, професор Валентина Іванівна Аранчій та проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, к.с.-г.н., професор ПДАА Олег Олександрович Горб прийняли участь у ФЕСТИВАЛІ НАУКИ, який проходив  в Польському Університеті Бізнеса в Домброві Гурнічей.

Наша Полтавська державна аграрна академія з Університетом Бізнеса в Домброві Гурнічей співпрацює вже третій рік, за цей час близько 100 наших студентів стали учасниками міжнародного проекту «ПАРАЛЕЛЬНИЙ  ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДИПЛОМ».  Це означає, що вони одночасно навчаються в двох ВНЗ - українському та польському.

Для наших студентів таке паралельне навчання дає наступні переваги:

  • доступ до освітніх ресурсів Польщі та ЄС,
  • вивчення іноземних мов та інтеграція в освітній простір ЄС,
  • досвід спілкування з європейськими студентами та викладачами,
  • отримання дипломів європейського зразку,
  • підвищення конкурентоздатності випускника на ринку праці як України, так і країн ЄС,
  • економічну незалежність від батьків під час навчання.

Ще одним важливим пунктом вищезазначеної співпраці є доступ наших науковців до публікування своїх результатів досліджень у польських наукових журналах, які зареєстровані в міжнародних науково-метричних базах.

Також приємно відмітити, що завдяки нашій співпраці та фінансовій підтримці з боку керівництва Польського Університету нещодавно в Україні вийшло наукове видання пана доктора РАФАЛА РЕБІЛАСА українською мовою на тему «УПРАВЛІННЯ ФІНАНСОВИМИ РИЗИКАМИ В ІНВЕСТИЦІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ В УМОВАХ ПОЛЬСЬКОГО ФІНАНСОВОГО РИНКУ».

Видання буде корисним фахівцям, викладачам, аспірантам та студентам як нашої академії, так і відповідних факультетів інших ВНЗ України.

Така плідна співпраця між нашими Університетами дала поштовх для початку співпраці між  нашими містами - Полтавою та Домбровою Гурнічею.

         В минулому навчальному році спільними зусиллями був проведений ДЕНЬ ПОЛЬЩІ в Полтавській державній аграрній академії, в якому прийняли участь учні, вчителі та директори шкіл Полтави.

         Цей захід дав можливість ще більше популяризувати серед підростаючого покоління полтавців польську мову, польську культуру та польську освіту, яку можна отримати одночасно з навчанням у Полтавській державній аграрній академії.

         Завдяки фінансовій та організаційній підтримці польських колег, також минулого року делегація учнів та вчителів полтавських шкіл пройшла короткотермінове стажування на базі Університету Бізнеса в Домброві Гурнічей.

          Таких результатів роботи ми змогли досягти, в тому числі, і завдяки дуже активній роботі Уповноваженого Ректора Університету Бізнесу в Домброві Гурнічей по роботі з Східними регіонами пана доктора РАФАЛА РЕБІЛАСА, який завжди мав повну моральну та матеріальну підтримку Ректора Університету Бізнесу в Домброві Гурнічей, доктора, професора  пані ЗДІСЛАВИ    ДАЦКО–ПІКЕВІЧ.

Враховуючи все вищезазначене, Рішенням Вченої Ради Полтавської державної аграрної академії від 28 лютого 2017 року (протокол №21) за великий особистий вклад в розвиток міжнародної освіти та науки титул ПОЧЕСНОГО ПРОФЕСОРА ПДАА присвоєно:

  • Ректору Університету в Домброві Гурнічей, доктору, професору пані   ЗДІСЛАВІ  ДАЦКО–ПІКЕВІЧ та
  • Уповноваженому ректора Університету в Домброві Гурнічей по роботі зі східними регіонами, доктору пану РАФАЛУ РЕБІЛАСУ.

         Під час засідання сенату Університету Бізнесу в Домброві Гурнічей, який відбувся 24 березня 2017 року в рамках ФЕСТИВАЛЮ НАУКИ, почесні нагороди польським колегам вручили ректор Полтавської державної аграрної академії професор Валентина Іванівна Аранчій та проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, к.с.-г.н., професор ПДАА Олег Олександрович Горб.