Формування soft skills у студентів факультетів ІТФ і ТВППТ

9 травня 2023 року відбувся вебінар, який провела соціальна педагогиня психологічної служби ПДАУ Юлія ОВСІЄНКО для студентів спеціальностей 133 Галузеве машинобудування, 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та 181 Харчові технології. На заході були присутні заступниця декана з виховної роботи ІТФ Наталія ПРІЛЄПО, заступник декана з виховної роботи факультету ТВППТ Віктор СЛИНЬКО, гарант освітньої програми спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва Лариса КУЗЬМЕНКО, голова ради з якості вищої освіти спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва Богдан ШАФЕРІВСЬКИЙ, професорка кафедри механічної та електричної інженерії Надія ОПАРА, здобувачки вищої освіти ступеня доктора філософії 2-го й 3-го років навчання спеціальності 133 Галузеве машинобудування Юлія СКОРЯК і Тетяна РИЖКОВА.

Метою вебінару стало не тільки ознайомлення із видами soft skills, а й проведення тренінгу з метою їх формування і «прокачки». Соціальна педагогиня запропонувала учасникам тренінгу виконати нескладні вправи, націлені на розвиток гнучкості та креативності мислення. Активність учасників засвідчила розуміння теми зустрічі та цікавість до універсальних, міжпрофесійних навичок, що є корисними для всіх видів діяльності та дають змогу швидко адаптуватися до нових умов праці, змін у сфері зайнятості та під час пошуку рішень для виконання нестандартних завдань.

Подібні тренінги є не тільки цікавими для студентів, а й корисними як у пізнавальному сенсі, так і для саморозвитку та формування власних навичок soft skills.

Діяльність: