Фотоконкурс «Дихай українським»

22 вересня м. Полтава відбулася фотовиставка та церемонія нагородження в ТРЦ «Київ» переможців Обласного фотоконкурсу «Дихай українським».

Фотоконкурс «Дихай українським» був започаткований комунальною установою «Обласний молодіжний центр» Полтавської обласної ради. Його присвятили Дню Незалежності України та Дню міста.

Прийом фотографій здійснювався в соцмережі з 22 липня по 12 серпня 2013 року. Перед учасниками стояла задача показати власне бачення сучасності через призму української національної ідеї. Роботи мали бути без застосування графічних редакторів та зняті в період 2012 – 2013 років. Всього в конкурсі приймало участь 136 фоторобіт авторів різного віку. Переможців визначали незалежні професійні фотографи.

Обласний фотоконкурс супроводжувався патріотичним гаслом: «Ми українці! Нам є що розповісти про себе і є що показати в нашій країні. Вона справді гарна, вражаюча, дивовижна!».

На «сушці» були представлені найкращі роботи учасників конкурсу – поля з колосками, калина, дівчата у вишиванках, українська символіка, репортажі з ярмарку, малеча, міська архітектура тощо.

«Сушка» з найкращими фотороботами учасників

Обласний молодіжний центр полтавцям запропонував подивитися на сучасне життя українців крізь об’єктив фотокамери. Учасники фотоконкурсу «Дихай українським», зафіксували на світлинах найяскравіші миттєвості свого життя. Таке змагання серед творчих та амбітних молодих людей у Полтаві пройшло вперше.

25 суддів он-лайн оцінювали конкурсні роботи. Дивилися на сюжет, композицію, ідею фотографії. Найголовніше, на що звертали увагу, – відсутність фотошопу. Усе мало бути винятково натуральне та природнє. Учасники сумлінно поставилися до першочергового завдання. Світлини виконували із фантазією та, звичайно, любов’ю до своєї країни.

Приймала участь у фотоконкурсі «Дихай українським» і студентка Полтавської державної аграрної академії: Лесюк Альона – 4 курс, факультет обліку та фінансів. Фотороботи, якої ввійшли в 10-ку найкращих фотографій.

Переможець фотоконкурсу «Дихай українським» Лесюк Альона –
студентка Полтавської державної аграрної академії

Учасники найкращих фоторобіт фотоконкурсу «Дихай українським» отримали димломи, грамоти та цінні подарунки.

Лесюк Альона – студентка Полтавської державної аграрної академії і
Анатолій Безпалюк – директор Обласного молодіжного центру праці при відділі у справах сім’ї та молоді Полтавської обласної державної адміністрації

 

Діяльність: