Кількість європейських партнерів ПДАУ невпинно зростає

 

У середу, 20 вересня, відбулося онлайн-підписання угоди про міжнародну співпрацю між Полтавським державним аграрним університетом і Регіональним центром удосконалення вчителів “WOM” (м. Бельсько-Бя‌ла, Польща), яку завізували ректор ПДАУ Олександр Галич і директор Центру Владислав Моншьора. 

З боку ПДАУ на цій події були присутні проректор з науково-педагогічної, наукової роботи Олег Горб, проректорка з науково-педагогічної роботи Олена Костенко, доцент кафедри агроінженерії та автомобільного транспорту Антон Келемеш, доцент кафедри механічної та електричної інженерії Олександр Петраш, гарант освітньо-професійної програми Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології) Анатолій Антонець, доцентка кафедри будівництва та професійної освіти Юлія Овсієнко. 

На початку зустрічі виступила кандидатка педагогічних наук Марина Кирилюк, полтавка, яка наразі працює у Регіональному центрі удосконалення вчителів “WOM”. Спікерка розповіла про діяльність установи, місто Бельсько-Бя‌ла Сілезького воєводства та можливості, які відкриває подальша співпраця між Центром та Університетом. 

Ідея започаткування співдружності виникла ще влітку цього року, оскільки на інженерно-технологічному факультету ПДАУ було відкрито нову спеціальність 015 Професійна освіта, що відкриває можливості підготовки фахівців, які можуть викладати в закладах фахової передвищої та професійної освіти. Тож наразі стала актуальною співпраця з установами, які сприяють підвищенню педагогічної майстерності та кваліфікації викладачів. 

Тематика, напрями і формат зустрічей планувалися й обговорювалися з адміністрацією Університету й Центру вже давно. Серед перспективних напрямів співпраці участь у конференціях та інших науково-просвітницьких заходах, STEM-освіта, вивчення особливостей створення інклюзивного простору для навчання, вивчення польської мови й національно-культурних традицій, обмін науковою інформацією, методичними матеріалами, різноманітними публікаціями, підвищення кваліфікації, стажування, співпраця у підготовці брошур, книг, монографій та електронних видань науково-методичного характеру, співпраця у проведенні наукових досліджень тощо.