Команда ПДАУ навчала освітян та науковців України принципам роботи зі штучним інтелектом

 

Команда Полтавського державного аграрного університету вже не перший раз долучається до проведення всеукраїнського підвищення кваліфікації спільно із Центром українсько-європейського наукового співробітництва. Викладачі Навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій Ігор Лядський та Дмитро Дячков вже проводили подібні заходи. Цього разу до них доєднався студент 3 курсу Єфремов Андрій, що продемонстрував практичну частину використання штучного інтелекту для оптимізації роботи освітян та науковців.

Всеукраїнське науково-педагогічне підвищення кваліфікації «Технології доброчесного використання штучного інтелекту у сфері освіти та науки» зібрало науковців та освітян з усіх регіонів нашої держави.

Учасників привітали керівник Навчально-наукового центру інформаційно-комунікаційних освітніх технологій та освіти дорослих ПДАУ Юлія Вакуленко, директор Навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій ПДАУ Алла Світлична та директор Центра українсько-європейського наукового співробітництва Михайло Віхляєв.

Після всіх привітань розпочалася перша лекція на тему «Що таке штучний інтелект та його перспективи в найближчі роки».

Друга онлайн-зустріч відбулася наступного тижня. На початку заходу було проаналізовано питання, які зацікавили учасників минулої зустрічі. Потім розпочалася лекція на тему «Перспективи використання штучного інтелекту в галузі освіти та науки». Вона складалася з двох частин: теоретичної і практичної.

Третя онлайн-лекція в межах всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації стала справжнім апофеозом курсу. Спікери представили цікавий і новаторський матеріал на тему «Перспективи використання штучного інтелекту в комерційній діяльності».

 

Загалом лекції були дуже пізнавальними, кожен учасник мав змогу дізнатися багато нового. Наприкіні кожної лекції були підбиті підсумки, а також відбувалося жваве обговорення почутого.