Конференція за результатами проходження виробничої практики

16 вересня 2021 року відбулася конференція за результатами проходження виробничої практики студентами 4 курсу спеціальностей Філологія і Політологія факультету обліку та фінансів Полтавського державного аграрного університету.
Майбутні філологи проходили практику з письмового перекладу в бюро перекладів «Центр перекладів», «Транслейт груп» і Державному історико-культурному заповіднику «Поле Полтавської битви». Під час доповідей здобувачі вищої освіти (Валентина Рибалко і Карина Тюріна) розповіли про види перекладів, які вони виконували, жанрово-стильові різновиди текстів, а також окреслили труднощі, які в них виникали, та зазначили способи, які використовували для їх подолання.

 

На заході була присутня пані стейкхолдер Ярина Мандрика, перекладачка бюро перекладів «Центр перекладів». Щиро дякуємо їй і директорці цієї установи Інні Трохимець за плідну співпрацю!
Здобувачі вищої освіти спеціальності Політологія звітувалися за підсумками виробничої практики «Технологія політичної діяльності», яку вони проходили в комунальній організації «Інститут розвитку міста» Полтавської міської ради. Практична діяльність студентів була безпосередньо пов’язана з напрямами роботи цієї установи. Зокрема, майбутні політологи відвідали сесійне засідання міської ради, брали участь у зустрічах депутатів із виборцями, аналізували проєкти бюджету участі, розробляли свої пропозиції щодо концепції інтегрованого розвитку міста «Полтава-2030», взяли участь у підготовці урбаністично-культурного фестивалю «Майстерня міста 2021». Форми їхньої роботи були найрізноманітнішими.
Результати проходження практики презентували у своїх звітах Федір Сидоренко та Олександр Пикало. Вони, зокрема, відзначили зацікавленість міської влади у залученні студентської молоді до розроблення програм розвитку Полтавської міської громади.
Своє враження від практики висловила керівниця практики від Інституту розвитку міста Євгенія Корзун, яка позитивно оцінила практичну роботу студентів-політологів, відзначила необхідність активної участі полтавського студентства у проєктній діяльності міської влади та наголосила на необхідності розширення співробітництва Інституту розвитку міста з Полтавським державним аграрним університетом.