Круглий стіл «Екологія. Довкілля. Молодь»

10 жовтня 2018 року на кафедрі екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля відбувся круглий стіл «Екологія. Довкілля. Молодь».

Метою круглого столу було звернути увагу спільноти академії на екологічні проблеми в Україні, залучити здобувачів вищої освіти, аспірантів, молодих вчених до наукових досліджень в галузі екологічних аспектів розвитку суспільства.

До круглого столу були запрошені провідні вчені академії в галузі екології:

перший проректор, д.с.-г.н., проф. кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля П.В. Писаренко;

завідувач кафедри захисту рослин, д.с.-г.н., проф. В.М. Писаренко;

професор кафедри землеробства і агрохімії ім. В.І.Сазанова, д.с.-г.н. М.М. Опара;

завідувач кафедри землеробства і агрохімії ім. В.І.Сазанова, к.с.-г.н., доц. О.В.Міщенко.

Круглий стіл відкрив перший проректор, проф. Писаренко Павло Вікторович, який наголосив, що екологія є найважливішою саме для молоді, на яку покладається відповідальність за впровадження новітніх технологій з захисту об’єктів довкілля від техногенного забруднення та збереження нашої планети.

Завідувач кафедри захисту рослин, проф. Писаренко Віктор Микитович підкреслив, що екологічний підхід вкрай необхідний для ведення сільського господарства, лозунг екологів: «Думай глобально, а дій локально!».  Саме система органічного землеробства дає можливість вирощувати екологічно безпечні продукти, раціонально використовуючи земельні ресурси.

Професор кафедри землеробства і агрохімії ім. В.І.Сазанова Опара Микола Миколайович  звернув увагу на зменшення природного біорізноманіття в Україні, знищення  багатьох видів птахів.  В результаті  хімізації сільського господарства в 25 районах Полтавщини від’ємний баланс по гумусу. «Шануймо землю!»- наголосив він.

Завідувач кафедри землеробства і агрохімії ім. В.І.Сазанова, доц. Міщенко Олег Вікторович звернув увагу молодого покоління науковців на їх відповідальність за охорону та раціональне використання навколишнього середовища.  

З доповідями та презентаціями виступили бакалаври та магістри кафедри - учасники гуртків «Зелена варта» та «Еколог-дослідник».

 

 

Присутні заслухали та обговорили наступні доповіді:

  1. До 70-річчя Міжнародного союзу охорони природи. Магістр 1–го року навчання Чубук Даша
  2. Напрями ресурсозбереження та ресурсоповодження у світі. Магістр 1 –го року навчання Андрущенко Станіслав
  3. Відновлювана енергетика як основа енергетики екопоселення. Бакалавр 3-го року навчання Ярош Олександр
  4. Вплив тваринництва на екологічну ситуацію в світі». Бакалавр 3-го року навчання Солодовник Марина
  5. Техногенне навантаження на територіях нафтопромислів. Магістр І-го року навчання Губченко Ольга
  6. Екологічні організації в Україні і світі. Бакалавр 3-го року навчання Кузенко Людмила
  7. Стан гідроекосистеми Полтавської області на прикладі р. Ворскла. Бакалавр 2-го року навчання Капроненко Альбіна

Завідувач кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля, д.е.н., проф. Самойлік Марина Сергіївна, підводячи підсумки круглого столу, підкреслила необхідність формування екологічної свідомості суспільства та побажала студентам-екологам та всім присутнім натхнення та успіхів в їх подальших дослідженнях.

 

Мітки: 

Діяльність: