Міфи та факти про алкоголь

Міфи та факти про алкоголь
13 жовтня 2021 року для студентів спеціальностей 208 Агроінженерія, 162 Біотехнології та біоінженерія, 133 Галузеве машинобудування, 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, 202 Захист і карантин рослин, 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, 181 Харчові технології була організована зустріч із Тетяною Олексіївною Ждан, провідною фахівчинею із соціальної роботи Полтавського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.
Зустріч проходила у формі інтерактивної бесіди, що розпочалась із опитування про те, як впливає алкоголь на свідомість людини. Почувши відповіді студентів на запитання і прокоментувавши їх, лекторка розповіла історію появи алкогольних напоїв, зазначивши їх початкову міцність і склад, потім представила дані медичних досліджень стосовно впливу етилового спирту на організм людини та коротко висвітлила особливості соціальної адаптації людей, які переконані, що не потрібно вживати алкоголь, і людей, які систематично вживають спиртні напої і мають сформовану алкогольну залежність.

  

Пані Тетяна зосередила особливу увагу на впливі етилового спирту на статеву систему молодого організму, яка розвивається до 25 років, на наслідках систематичного вживання слабоалкогольних напоїв, що містять не лише етиловий спирт, а й різноманітні хімічні домішки, сполуки яких завдають непоправної шкоди всьому організму.

Актуальність теми зустрічі не викликає сумнівів. Для молоді є надзвичайно важливою тематика бесід, пов’язана із дотриманням здорового способу життя і запобіганням виникненню будь-якої залежності. Адже всі розуміють, що здоров’я нації у першу чергу залежить саме від стану здоров’я молоді, і те, наскільки зараз студенти усвідомлять існуючу суспільну проблему, поставляться до неї серйозно і обачно, залежить майбутнє всіх прийдешніх поколінь. Тому кожен повинен подбати про власне здоров’я і здоров’я своїх рідних і прийняти рішення дотримуватися здорового способу життя.

Юлія Овсієнко