Обласний етап фестивалю «Софіївські зорі» на сцені академії!

      На виконання Державної цільової соціальної програми «Молодь України» на 2009-2015 роки в навчальних закладах, які підпорядковані Міністерству аграрної політики та продовольства України проводиться щорічний фестиваль художньої творчості «Софіївські зорі».
      Обласний етап цього фестивалю 5 квітня стартував у нашому навчальному закладі.
До Полтави надіслали свої аматорські колективи технікуми та коледжі, підпорядковані академії.
      Глядачі з ентузіазмом вітали хореографічний колектив «Веселка» з Лохвицького технологічного технікуму, який майстерно виконав чудову хореографічну картинку «Буковинські витребеньки» та інші не менш виразні танці. Вдалим був виступ самодіяльних артистів з Хорольського агропромислового коледжу. Сподобалась українська народна пісня «Ой, козаче, куди йдеш» у виконанні хорового ансамблю.
      Також майстерно виконали свої твори народний колектив «Хорольські козаки» та народний танцювальний ансамбль «Любисток».
      Студенти Лубенського фінансово-економічного коледжу порадували глядачів піснею Наталки з опери «Наталка Полтавка» та українською народною піснею «Ой зелене жито, зелене» у виконанні ансамблю «Дивоцвіт».
      Чудово співали Валерія Уразова, Оксана Лобачова та Ірина Мох – студентки Хомутецького ветеринарно-зоотехнічного технікуму.
      Гучні оплески лунали в адрес юних виконавців пісень з Аграрного коледжу управління та права – Альони Полтавець та Анастасії Коноплі.
      Компетентне журі (голова Курбацька С.В.) відібрало кращі номери української пісні та танцю на регіональний етап фестивалю, який відбудеться 17 квітня на базі Сумського національного аграрного університету. Академію на фестивалі представлятимуть народний ансамбль танцю «Ярина», народний фольклорний ансамбль «Маланка» та хоровий колектив «Еней».

 

Аудиторія: 

Діяльність: